Ole Gustav Gjekstad har bestemt seg for å slutte som trener i Larvik Håndballklubb. Kontrakten hans med klubben som hovedtrener går ut etter denne sesongen, og sandefjordingen ønsker ikke å forlenge.

LHK skriver for øvrig i en pressemelding på sin hjemmeside at de har kjent til Gjekstads beslutning i en ukes tid, og at de allerede har startet jakten på Gjekstads erstatter.

- Jeg har grublet på dette lenge, men den endelige avgjørelsen tok jeg for en måneds tid siden. Ettersom jeg er inne i mitt siste kontraktsår, var det en vurdering om jeg skulle gå inn i en prosess om forlengelse. Og jeg føler dette var et fornuftig tidspunkt å si ifra på at det ønsker jeg ikke, forteller Gjekstad, som i løpet av prosessen frem til avgjørelsen ikke har vært helt enig med seg selv.

- Det var mange faktorer som veide frem og tilbake, og avgjørelsen var ikke enstemmig i mitt hode. Men jeg er ganske trygg på min beslutning. Jeg har vært i klubben i snart tolv år nå, og det er ganske lenge.

Blanke ark

47-åringen vet ikke hva han skal finne på etter 31. mai 2015.

- Jeg har blanke ark. Jeg søker nye utfordringer og det kan bli håndballrelatert, men det er ikke bestemt. En eller annen prestasjonskultur vil jeg nok imidlertid sikkert jobbe med også i fremtiden.

Gjekstad er inne i sin andre periode som hovedtrener. Hans første varte fra 1998 til 2005. I den siste sesongen i denne perioden gikk Larvik HK for første gang til topps i Europa da de vant cupvinnercupen etter å ha slått Podravka i finalen.

Fire år etter var han tilbake i klubben, denne gang som sportssjef. Han utgjorde således en sportslig ledertroika sammen med Karl Erik Bøhn og Tor Odvar Moen. Da Bøhn ble tvunget til å gå tidlig i 2011, overtok Moen ansvaret som hovedtrener, mens Gjekstad gikk inn som assistent samtidig som han fortsatte som sportssjef. Den sesongen endte som kjent med LHKs eneste triumf i Champions League.

1. juni 2011 startet Gjekstad sin andre periode som hovedtrener, fremdeles med en rolle som sportssjef i tillegg. Og med Moen som assistent. Han førte klubben til finale i Champions League sesongen 12/13, men tapte da for Györ.

Mange høydepunkter

Ettersom han altså har to roller i klubben, både trener og sportssjef, har han også med kontraktsfornyelser og signeringer å gjøre. Det er en jobb han er forberedt på at han vil ha mindre med å gjøre i tiden fremover.

- Nå vet jeg ikke hvor fort ny trener vil bli klar, men det er naturlig at jeg blir mindre delaktig i den delen av jobben ettersom en ny trener helt sikkert vil mene noe om stallen. Uansett er mitt hovedfokus å fortsette å bidra til gode resultater på banen, sier Gjekstad, som ikke klarer å trekke frem et spesielt høydepunkt i sin tid som trener i klubben.

- Det er så mange. Den første europacupseieren var spesiell, men det har også vært mange høydepunkter underveis, sier Gjekstad.

Siden han altså har bestemt seg for å slutte som trener i LHK etter denne sesongen, vil inneværende sesong være hans siste mulighet til å føre Larvik Håndballklubb til topps i Europa. I hvert fall for denne gang.

Gjekstad har for øvrig også en ganske merittert spillerkarriere bak seg. I årene fra 1986 til 1995 fikk han for eksempel 149 landskamper.