Gå til sidens hovedinnhold

Halvorsen på 14. plass i tour-finalen

Artikkelen er over 3 år gammel

Andreas Halvorsen fortsatte det gode spillet og endte på en 14.-plass i Shell Championship som avsluttet årets latinamerikanske PGA-tour.

I Miami åpnet Halvorsen med en 69-runde, og fulgte opp med 71, 70 og 71. 281 slag totalt og tre under par ga larviksgutten altså en 14. plass i turneringen som er en del av PGA Latinoamérica.

Halvorsen var tre slag bak vinneren, amerikanske Brady Schnell. Det er samme mann som til slutt vant forrige turnering der Halvorsen bare var et omspill unna sin første proffseier.

– Det er selvfølgelig litt surt å ikke kunne gå hele veien, men det er den beste plasseringen jeg har hatt til nå på touren, og det er bra å kunne se at jeg kan vinne på dette nivået med en bra uke. Jeg har blitt noen erfaringer rikere og fått føle på å spille foran mange tilskuere, sa Halvorsen til Østlands-Posten da.

Les også

Hvem er årets idrettsnavn?

Solid fremgang

Andreas Halvorsen endte med det på en 31. plass på tourens pengeoversikt med 35.596 dollar innspilt. Det er solid fremgang fra i fjor da han ble nummer 100 på den oversikten. Mexicanske José de Jesús Rodríguez topper for øvrig årets statistikk med 119.001 dollar.

Tre topp-ti-plasseringer, som inkludere en andre- og en fjerdeplass, illustrerer også fremgangen til 20-åringen i år.

Det ble allerede i oktober klart at Halvorsen har sikret seg plass på PGA Latinoamérica også i 2018.

Halvorsen flyttet til Florida som 16-åring høsten 2013 for å gå på Tom Burnett Golf Academy. Han er den andre nordmannen som spiller på PGA Tour Latinoamérica.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.