For to måneder siden la Knut Egel Hessevik fra Larvik ut på ekstrem langtur. Etter å ha lekt med tanken i flere år, bestemte han seg for å se landet - til fots. Han startet i Lindesnes, og målet er å nå Nordkapp på 100 dager. Etter 64 dager er han halvveis og skal til å entre Nordland fylke.

- Jeg ligger litt dårlig an i forhold til planen, men gjennom de nordligste fylkene går det fortere, sier han optimistisk på telefon fra Børgefjell nasjonalpark, hvor han sitter og skuer utover idylliske Namsvatnet.

- Herfra er det bare strake veien, jeg har blitt så mye sprekere! Forresten har jeg blitt fryktelig tynn og fått masse skjegg og hår, skikkelig Robinson. De hjemme kjenner meg ikke igjen, humrer han.

Med en diett bestående av havregrøt, sjokolade og potetmos med makrell i tomat er det kanskje vanskelig å holde vekta når man går milevis hver dag. Han er vel ikke lei?

- Jeg er alltid så sulten når jeg spiser, så jeg tenker bare «mmm, potetmos, i dag igjen!» Men jeg har begynt å ha litt andre innslag i potetmosen, spekeskinke for eksempel.

- Jeg har tenkt på hjemmelaget pizza i femti dager nå, innrømmer han og ler.

Mannen er generelt nesten skremmende optimistisk.

- Jeg må være manisk positiv for å overleve her. Har lært utrolig mye om meg selv, at jeg fungerer bra selv om jeg presser meg selv og er helt alene, sier han ettertenksomt.

Ensomheten var det den sosiale larviksgutten gruet seg mest til da han la ut på sin ambisiøse ferd.

- I begynnelsen var jeg kjempegira, nå skal det mindre til før jeg blir litt ensom. Da hjelper det veldig med meldinger hjemmefra. Jeg går jo mest i øde strøk, men har truffet utrolig mye hyggelige folk! Jeg ble akkurat bedt på kaffe og sjokolade hos Lensmannen i Grong, forteller han.

- Selv om det er vanskelig innimellom, får jeg belønninga hver kveld når jeg legger meg i soveposen og ser utover landskapet.

Knut Egel har vært igjennom blant annet Gressåmoen nasjonalpark og Jotunheimen. Aldri før har han sett Norge på samme måte.

- De utrolig store kontrastene er det flotteste jeg opplever på turen. Landskapet forandrer seg hele tiden, og det blir veldig intenst siden det bare er meg alene i naturen, forteller han entusiastisk.

Når han nå skrider videre mot Hattfjelldal, regner han med å treffe flere folk i fjellet.

- Men først skal jeg bli her noen dager, det er vanvittig fint her og jeg skal prøve å fiske litt, sier han.

Så bærer det nordover mot de smalere delene av det langstrakte landet vårt. Mot nye naturpanoramaer som tar pusten fra en, og litt nærmere selvrealisering.