Gå til sidens hovedinnhold

Hamre anmeldes til domsutvalget

Artikkelen er over 19 år gammel

Med 58 brudd på karensbestemmelsene, står Atle Hamre i en særstilling. Nummer to på Dyrehelsetilsynets versting-liste, har fire brudd. I går ble lista offentliggjort.

91 tilfeller av brudd på karensbestemmelsene fordelt på 27 utøvere. Og formann i Det Norske Travselskap, Per Tronstad, er sjokkert over at Atle Hamre står bak 58 brudd. 32 leddbehandlinger der karenstiden er 14 dager, og 24 andre tilfeller med en karenstid på fire dager.

– Hensynet til hestene er alvorlig krenket. Og hestens helse burde gå foran alt. Derfor ser vi veldig alvorlig på dette, sier Tronstad.
21 utøvere står bak ett brudd hver på karensbestemmelsene.

– Dette kan være en blanding av likegyldighet og slurv. Men i andre tilfeller er omfanget skremmende, sier Tronstad.
– Som i Atle Hamres tilfelle?
– Jeg ønsker ikke å kommentere navn. Men alvorligheten i saken er litt avhengig av omfanget, og hvor i karensperioden man har latt hesten gå, sier Tronstad.

– Hvor alvorlig tar dere Hamres anmeldelse av Dyrehelsetilsynet?
– Det lar vi oss overhodet ikke påvirke av. Vi har en plikt til å utøve et selvdømme i denne saken, ellers gjør vi ikke jobben vår, sier Tronstad.
– Jeg ser Hamres advokat har ytret seg sterkt, men vi lar oss ikke påvirke av det. Oppmerksomheten har ikke minst Danielsen selv bidratt med, mener Tronstad.

– Dyrehelsetilsynet har gjennomført kontrollen og skrevet en rapport. Og vi har ikke noe annet kompetent organ til å gjennomføre slik kontroll. Så søksmålet mot Dyrehelsetilsynet har jeg ikke noen kommentarer til. Det får Dyrehelsetilsynet selv svare for, sier Tronstad.

Nå har DNT besluttet at samtlige rapporter skal oversendes Domsutvalget for videre behandling.
– Vi har ikke myndighet til å avsi dom, sier Tronstad.

– Bare se om det er berettighet mistanke om noe ulovlig, legger han til.
Nå vil Domsutvalget foreta en selvstendig utredning med fullstendig saksbehandlingsprosess.
– Og hva som til slutt blir reaksjonen er det derfor for tidlig å si noe om. Men jeg kan love den gis høyeste prioritet, avslutter Per Tronstad.