Gå til sidens hovedinnhold

Hamre-saken til ny behandling

Artikkelen er over 20 år gammel

Utestengelsen og «frifinnelsen» av travkusken Atle Hamre (40) fra alle norske travbaner i 10 år, ble i helgen spilt over fra styret i Det Norske Travselskap til den nyoppnevnte appellkomitéen.

Det er ikke fastsatt noen dato for når appellkomitéen trer sammen for å behandle saken. Det er også uklart om det vedtaket som fattes her, kan ankes eller vil bli forsøkt anket.

Oversendelsen av saken skjer etter at styret i sitt møte fredag kveld opphevet appellkomitéens vedtak.

Den gamle appellkomitéen som ble «kastet» på en ekstraordinær generalforsamling på Gardermoen midt i forrige måned, opphevet som kjent domskomitéen vedtak om utestengelse av Hamre for å ha brakt sporten i vanry.

Gledet seg for tidlig?
På dette møtet var Hamre til stede sammen med advokat Per Danielsen. Etterpå uttrykte Hamre sin store lettelse, og sa at dette var hans største seier. De nærmeste ukene vil vise om han gledet seg for tidlig.

Den direkte bakgrunnen for utestengelsen var den knusende dommen travkusken fikk i Sandefjord byrett før jul hvor han ble dømt til fem års fengsel for utpressing av eksrederen Thor Christensen i Sandefjord. Ankesaken kommer først opp for Agder lagmannsrett til høsten.

Ny appellkomité
Appellkomitéens vedtak fra tidligere i vinter har vært oppe i styret en gang tidligere. Etter dette ble det altså på en ekstraordinær generalforsamling oppnevnt en ny appellkomité.

Samtidig fikk styret en klar føring om å sørge for at den nye komiteen tok Hamres sak opp til ny behandling. Det er det som nå har skjedd.
Generalsekretær Knut Erik Johansen bekrefter overfor ØP at saken ble behandlet i styremøte fredag der det ble vedtatt å bruke reglementet som foreligger. I og med dette har styret opphevet vedtaket i den forrige komiteen, og vil ha saken behandlet på nytt.

Viktig sak for DNT
Generalsekretær Johansen understreker at styret som sådan ikke har noen fullmakt til å vedta noe i denne saken utover at det påser at det er benyttet riktige bestemmelser/reglement «relatert opp mot tidligere dom avsagt vedrørende Atle Hamre».

– For hele organisasjonen er dette en viktig sak, og det ligger vel i kortene at den nye appellkomitéen vil ta fatt på behandlingen rimelig snart, sier generalsekretær Johansen.