I sin fjerde Champions League-finale på fem år, var det igjen ungarernes tur til å løfte pokalen. Laget vant sist i 2014, i fjor ble det tap for CSM Bucuresti.

Nora Mørk bidro med seks mål i finalen, mens keeper Kari Aalvik Grimsbø sto bedre i semifinalen mot Buducnost lørdag, enn hun gjorde mot makedonerne søndag.

Allikevel var det en spesiell triumf for trønderen ettersom det var hennes første seier i den gjeve turneringen. Nora Mørk var som kjent med da LHK vant Champions League i 2011.

For det tapende finalelaget Vardar satte Camilla Herrem inn to mål i finalen. Mestscorende i finalen ble Györs dronning Anita Görbicz med sju mål. Hun var også toppscorer for ungarerne i semifinalen.

CSM Bucuresti, den nye klubben til Marit Malm Frafjord og Amanda Kurtovic, tok for øvrig bronsemedaljene da Buducnost ble slått 26–20 i bronsefinalen. Isabelle Gulldén scoret ni mål i den kampen.

Før helgens kamper ble også sesongens all star-lag tatt ut. Larvik HK fikk en spiller med, Marit Malm Frafjord. Ellers falt valgene på Kari Aalvik Grimsbø, Carmen Martín, Nora Mørk, Cornelia Groot, Cristina Neagu og Camilla Herrem.

Les også: - Vi blir duellert i senk

Les også: – Må bli bedre i begge bokser

Tap for Tollbring

Ikke bare tidligere LHK-spillere har vært i aksjon i helgen, det har også fremtidige spillere vært. Cassandra Tollbring og hennes H65 Höörs spilte den første finalen i Challenge cup søndag. Bortekampen mot Lokomotiv Zagreb endte med 19-23-tap, etter sju mål av Tollbring.

 

Og etter at svenskene ledet 11–10 til pause. En dårlig start på 2. omgang ødela imidlertid mye. Returmøtet i Sverige spilles lørdag. H65 Höörs vant for øvrig denne turneringen så sent som i 2014.

I forbindelse med Final 4-arrangementet i Budapest ble det dessuten arrangert en miniturnering for juniorlandslag. Norge, med kommende LHK-spiller Mari Finstad Bergum i troppen, tok seg til finalen. Der ble imidlertid hjemmelaget Ungarn for sterke og vant 29–27. Bergum noterte seg for tre scoringer i finalen.

Gjøvik-jenta får for øvrig en innholdsrik sommer før hun kan starte sesongforberedelsene for fullt for Larvik. Juniorlandslaget skal nemlig spille EM i Slovenia i månedsskiftet juli/august.