Gå til sidens hovedinnhold

Fikk sette siste spikeren i kista da Norge smadret Nederland

Artikkelen er over 3 år gammel

Heidi Løke fra Sandefjord fikk æren av å sette inn kampens siste scoring for de norske jentene da Norge smadret Nederland med sifrene 32-23, og er klare for nok en VM-finale.

(Tønsbergs Blad)

(NETTAVISEN) – Heidi Løke er som gammel årgangsvin. Hun blir bare bedre og bedre, sa kommentatoren på NRK Radio etter denne scoringen.

Kommentatorer for NRK er Geir Oustorp og Patrick Sten Rowlands.

Dermed er hun, Amanda Kurtovic og LHKs Emilie Christensen sammen med resten av de norske jentene klare for tredje VM-finale på fire mesterskap.

LES OGSÅ: Heidi Løke ble toppscorer mot Argentina: – Gøy å være tilbake

Nora igjen

Spesielt Nora Mørk vartet opp med åtte scoringer for de norske jentene, og viste vei i det offensive for Thorir Hergeirssons jenter. Stine Bredal Oftedal fortsatte sin fantastiske form med seks scoringer.

I den første omgangen låste Katrine Lunde igjen målet for de norske jentene, som tidvis utklasset sine motstandere nok en gang. Selv om Nederland var bedre med i den andre omgangen, så var den norske ledelsen aldri truet.

– Det er en ny demonstrasjon av makt fra den regjerende mesteren, sa TV 2-kommentator Harald Bredeli da de norske jentene fortsatte sin dominans mot Nederland i den andre omgangen.

Den karismatiske kommentatoren holdt ikke igjen på superlativene.

– På en god norsk dag er det ingen andre som er i nærheten i verden. Det er nok en maktdemonstrasjon, sa Bredeli, som også påpekte at det begynner å bli lenge siden Nederland har slått Norge.

– De har ikke tapt for Nederland siden forrige årtusen. Det kan gå tusen år til neste gang også, hvis dette skal fortsette. Dette blir håndballjentenes finale nummer 21, sa Bredeli.

Heidi Løke fikk æren av å sette inn kampens siste scoring for de norske jentene da Norge smadret Nederland med sifrene 32-23, og er klare for nok en VM-finale.

De norske håndballjentene står totalt med tre VM-titler (1999, 2011 og 2015) og på søndag møter de enten Frankrike eller Sverige for å spille om sin fjerde.

LES OGSÅ: Løke har blitt syk – må stå over kampen mot Polen

To mål på 12 minutter

Norge så ut til å funnet inspirasjon fra Russland-kampen, for i løpet av de første minuttene suste de fra sine nederlandske motstandere i VMs semifinale.

Nora Mørk og Katrine Lunde viste seg utslagsgivende i begge ender, og de nederlandske jentene virket både stresset og ukomfortable både i angrep og forsvar.

Det ledet til at de måtte ta første timeout på stillingen 5–1 til Norge, og nok en gang på stillingen 8–1 til de norske jentene. Mørk vartet opp med tre av scoringene, men det var Katrine Lunde som viste seg mest imponerende.

Den norske veterankeeperen låste igjen buret i den første omgangen, og hindret nederlenderne gang på gang det første kvarteret.

Spesielt playmaker Nycke Groot så ut til å slite med å sette opp det nederlandske angrepet, og de måtte vente helt til det 12. minutt før Estavana Polman registrerte deres andre scoring.

Selv om Tess Wester var god mellom stengene for Nederland, vardet ingenting som kunne stoppe det norske maskineriet. I den første omgangen meldte også Veronica Kristiansen seg på.

Midtjylland-spilleren banket inn fire scoringer på like mange forsøk, og fikk følge av kaptein Stine Bredal Oftedal, som fortsatte sin scoringsform dette mesterskapet. Györ-playmakeren registrerte tre scoringer.

– Jula kom tidlig i år, folkens, utbrøt TV 2-kommentator Harald Bredeli da Kari Brattset satte inn 13–5 for de norske jentene.

De nederlandske jentene jobbet seg mer inn i kampen anført av strekspiller Laura van der Heijden, men kom aldri nærmere enn at de lå sju poeng bak Thorir Hergeirssons superlag.

Van var Heijden registrerte omgangens siste scoring, og hennes fjerde like før den første omgangen var over. De norske jentene ledet 17–10 etter den første halvtimen.

– Det er en fantastisk omgang nok en gang. Vi forventer oss fart fra Nederland, men det får vi ikke. Det er så imponerende at de klarer å holde fokuset etter den prestasjonen de leverte mot Russland, sa en meget imponert Gro Hammerseng i TV 2-studioet i pausen.

Hun var likevel veldig kritisk til nederlendernes dårlige innsats i det defensive.

– Det er helt krise. Hadde (Lois) Abbingh spilt på mitt lag, så hadde hun sittet på benken resten av kampen med den innsatsen på hjemløp, sa Hammerseng da bildene viste at Issy-Paris-spillerne nølte med hjemløpet på en Mørk-kontring.

Dominasjon

De norske jentene fortsatte å høvle over de nederlandske jentene i den andre omgangen, men de oransjekledde fulgte hakk i hæl innledningsvis. Etter de første fem minuttene sto det 20–13 til de norske jentene.

Yvette Broch våknet mer og mer for de nederlandske jentene i den andre omgangen, og selv om de norske jentene holdt avstanden, så følte Hergeirsson at det var nødvendig med en timeout ti minutter inn i den andre omgangen.

Selv med utvisninger på både Bredal Oftedal, Solberg og Brattset klarte ikke nederlenderne å spise seg inn på den norske ledelsen. Van der Heijden ble deres oppscorer med FEM mål.

Kari Aalvik Grimsbø ble byttet innpå før den andre omgangen, og utover i perioden viste hun at det ikke er noen nedgradering for Hergeirssons jenter. Med tre redninger i løpet av det første kvarteret utvidet Norge ledelsen til ni.

Norge andrekeeper fortsatte sitt fantastiske keeperspill i den andre omgangen, og hjelp Norge til å ta en timålsledelse over nederlenderne med under fem minutter igjen på klokka.

Dermed gikk det som det vanligvis går for de norske håndballjentene. Med sifrene 32–23 er de klare for sin sjuende VM-finale i håndball for kvinner.

Målscorere

  • Nora Mørk 8
  • Stine Bredal Oftedal 6
  • Veronika Kristiansen 5
  • Amanda Kurtovic 4
  • Heidi Løke 3
  • Camilla Herrem 2
  • Kari Brattset 2
  • Sanna Solberg 1
  • Emilie Hegh Arntzen 1

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.