Fra onsdag kan du se LHK-kampene direkte på op.no!

FORNØYDE: Generalsekretær i Norges Håndballforbund, Erik Langerud (venstre), og konsernsjef i Amedia, Are Stokstad, er fornøyd med avtalen og håper den vil være med på å øke oppmerksomheten rundt den norske eliteserien i håndball.

FORNØYDE: Generalsekretær i Norges Håndballforbund, Erik Langerud (venstre), og konsernsjef i Amedia, Are Stokstad, er fornøyd med avtalen og håper den vil være med på å øke oppmerksomheten rundt den norske eliteserien i håndball. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Amedia har inngått en avtale med Norges Håndballforbund og Norsk Topphåndball.

DEL

Avtalen betyr at Amedias lokalaviser og Nettavisen trapper opp sin dekning av håndball og nå vil sende håndballens eliteserie for kvinner og menn.

ØP sine abonnenter kan dermed følge Larvik HKs seriekamper direkte på op.no - både hjemme og borte.

– Dette er en avtale som vi tror ØPs abonnenter vil sette stor pris på. Larvik Håndballklubb er fortsatt flaggskipet i Larvik-idretten, og jeg tror dette kan være med på å skape økt oppmerksomhet og tilhørighet i hele lokalsamfunnet. Vi skal etter hvert utvikle håndballsendingene til å bli et spennende produkt. Vi vet av lesertall på saker om LHK at det er stor interesse for jentene og laget, så dette er jeg virkelig glad for. Og allerede onsdag kveld er det premiere med kamp mot Rælingen, så har blir det action med en gang, sier ØPs ansvarlige redaktør Terje Svendsen.

Sender første hjemmekamp

Larvik HK står med to seire på to kamper før møte mot Rælingen, som også er sesongens første kamp på Boligmappa Arena.

– Rælingen er et lag som er i flyt. De vant mot Molde forrige runde. Det var det nok ikke så mange som hadde forventet. Det kommer til å bli gøy å komme i gang på hjemmebane også. Vi vil gjerne ha folk i hallen selvfølgelig, men særlig på bortekampene er det fint at det er mulighet å se kampene via lokalavisa, sier LHK-trener Geir Oustorp.

Også daglig leder i LHK, Petter Belsvik, er fornøyd.

– Jeg har sett hvordan det har vært i fotballen. Det gir mange tilskuere og litt ekstra trykk rundt kampene. Det er en ekstra kanal hvor folk kan følge med. Dette blir bra for oss, sier han.

LES OGSÅ:  De har realisert sin aller største drøm: – Det har vært yes, yes, yes hele veien

Viktig avtale

I tillegg har Amedia også visningsrett for håndballens nivå to og tre.Generalsekretær Erik Langerud i Norges Håndballforbund sier at avtalen med Amedia er viktig for norsk håndball.

– Dette er en stor dag. Med Amedia på laget vil vi øke både oppmerksomheten og engasjementet gjennom bred distribusjon i landets lokalaviser. Samtidig vil Nettavisen bidra til riksdekkende oppmerksomhet. Amedia er en perfekt partner, og vil i enda større grad øke interessen for norsk håndball med et lokalt preg, sier Langerud.

Norsk Topphåndball sentralt og eliteserieklubbene er også veldig fornøyd med å få Amedia med på laget.

– Dette er noe klubbene har ønsket å få til, og vi er sikre på at vi sammen vil sikre en god utvikling av topphåndballen i mediene, sier daglig leder i Norsk Topphåndball, Hein Barthold.

Skal sende over 260 kamper

Håndball er den nest største idretten i Norge, etter fotball, med over 135.000 utøvere over hele landet. Håndballforbundet vil nå sammen med Amedias lokalaviser, Nettavisen og TV 2 videreutvikle opplevelsen av håndball både på lineær tv og via strømmetjenester for dem som ikke ser kampene i håndballhaller.

Amedias aviser og mediehus skal overføre minst 260 kamper fra øverste nivå, samt produsere og sende en rekke kamper fra første og andre divisjon av håndballen.

Det betyr at du som er håndballinteressert ikke bare kan følge LHK på Østlands-Posten, men også de andre lagene i eliteseriene, lokale spillere som Vilde Ingeborg Johansen i Tertnes og André Lindboe i Arendal.

Konsernsjef Are Stokstad i Amedia, som jo bor i Larvik, mener avtalen med Håndballforbundet er viktig for landets lokalaviser og Nettavisen.

– Håndball er en viktig idrett som engasjerer både nasjonalt og i lokalsamfunn over hele Norge, og som det er en viktig oppgave for avisene å ha en bred og god dekning av. Avtalen betyr at våre medier nå blir sentrale møteplasser for håndballinteresserte nordmenn, og at håndballklubbene får økt oppmerksomhet og spredning. Med den avtalen vi nå er blitt enige om er våre 513.000 abonnenter sikret direktesendt sportsjournalistikk av høy kvalitet, og over hele landet kan håndballinteresserte nå finne sitt favorittlag gjennom Amedias felles vertikal for sportsinnhold, Norgessporten, sier Stokstad.

Amedias satsing på direktesendt sportsjournalistikk omfatter allerede fotballkamper fra PostNord-ligaen, Regionsligaen, NM og Toppserien, samt øverste nivå i basket, ishockeyens 1. divisjon og en rekke andre lokale arrangementer.

Avtalen med Norges Håndballforbund har en varighet på fire år.

Her kan du tegne abonnement for å se all norsk seriehåndball på op.no

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags