Frafjord og Kurtovic til Bucuresti

Forlater LHK: Marit Malm Frafjord er, i likhet med Amanda Kurtovic, klar for CSM Bucuresti.

Forlater LHK: Marit Malm Frafjord er, i likhet med Amanda Kurtovic, klar for CSM Bucuresti. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Marit Malm Frafjord og Amanda Kurtovic har begge skrevet under for CSM Bucuresti.

DEL

Det er TV2 som forteller at klubben selv melder dette søndag.

Duoen skal ha signert toårsavtaler.

– Jeg er stolt over muligheten til å få spille for en av de beste klubbene i Europa. Jeg se frem til å utvikle meg og kjempe om titler, sier Kurtovic til klubbens hjemmeside ifølge TV2.

– Jeg ville ha noe nytt til å motivere meg. Jeg kan ikke vente med å slutte meg til laget neste sesong, sier Marit Malm Frafjord, også det ifølge TV2.

Forhåpentligvis er dette klubbgenererte svadasitater ettersom de gir like mye mening som å si at man gleder seg til å flytte til Romania for der er månen rund.

Les også: Kunne juble for nytt seriegull

Les også: Singh tomålsscorer i Fram-debuten

Hadde klausul i kontrakten

En lang lang overgangssaga avsluttes med dette, i hvert fall for Kurtovic' del. Hun har i et par måneder sagt at en avklaring var nært forestående, uten at noe har skjedd.

Marit Malm Frafjord var den første LHK-spilleren som skrev under ny kontrakt med klubben, og gikk således i bresjen.

ØP kunne imidlertid senere fortelle at 31-åringen hadde en klausul i kontrakten som gjorde at hun kunne tre ut av den før 1. april. Samtidig hevdet rumenske medier at Frafjord var på vei til nettopp CSM Bucuresti, noe som altså viste seg å stemme.

Overgangssaga: Hun har hele tiden sagt at en avklaring bare var noen dager unna. Søndag ble det endelig kjent at Amanda Kurtovic slår følge med Marit Malm Frafjord til Bucuresti.

Overgangssaga: Hun har hele tiden sagt at en avklaring bare var noen dager unna. Søndag ble det endelig kjent at Amanda Kurtovic slår følge med Marit Malm Frafjord til Bucuresti. Foto:

Les også: Reagerer sterkt på tilgrising av skateparken

Les også: Halsen måtte score 15 mål for å vinne

Etterlater seg store tomrom

Både Kurtovic og Frafjord har vært blant Larvik Håndballklubbs aller beste spillere denne sesongen, og etterlater seg store tomrom som trener Tor Odvar Moen nå blir nødt til å fylle. De blir nå lagvenninner med Isabelle Gulldén, som har forlenget sin kontrakt med rumenerne, og som duoen kjenner godt fra sin tid i Viborg.

Det har fra før av blitt klart at Sandra Toft Galsgaard og Sanna Solberg skal til Esbjerg, at Vilde Johansen har skrevet under for Tertnes, Alma Hasanic Grizovic valgte Storhamar, og at Gro og Anja Hammerseng-Edin legger opp.

Det har imidlertid ikke bare vært negative nyheter på LHK-fronten i det siste. Maria Hjertner har ankommet fra Byåsen.

Og Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Kristine Breistøl, Tine Stange, Hege Løken og Gabriela Moreschi har alle har skrevet under for nye LHK-år.

Les også: LHK har innført lønnstak

Les også: Cathrine Svendsen innstilt som ny styreleder i LHK

Forlater LHK for tredje gang

Malm Frafjord kom til Larvik Håndballklubb før 14/15-sesongen, men skader gjorde at hun først debuterte i NM-finalen et halvt år senere. Hun har egentlig bare blitt bedre og bedre i LHK-trøya, og i fjor gikk hun fra å ha lagt landslaget på hylla, til å bli førstevalg da Norge tok EM-gull i desember.

Amanda Kurtovic avslutter nå sitt tredje opphold i Larvik Håndballklubb. Hun ble første gang presentert som LHK-spiller på en pressekonferanse i februar 2010, sammen med Katja Nyberg og Gro Hammerseng-Edin. Allerede i mai ble imidlertid kontrakten kansellert, og Kurtovic satte isteden kurs mot Trondheim og Byåsen.

I januar 2011, bare et halvt år senere, var hun igjen på plass i LHK, men etter halvannet år i klubben valgte hun Viborg som ny arbeidsgiver. Før fjorårets sesong, etter et år i Oppsal, var hun tilbake i Larvik. Og fra å ha slitt med store skadeproblemer en god periode, har hun etter comebacket i Larvik-drakta fått med seg tre strake mesterskap for Norge, med VM-gull, EM-gull og OL-bronse som resultat.

Mens LHK altså allerede har en slags erstatter for Kurtovic på plass i form av Maria Hjertner, står klubben ribbet tilbake på strekposisjonen etter at Vilde Johansen valgte Tertnes som ny arbeidsgiver.

Heidi Løke, som har skrevet under for Storhamar, har dessuten fortalt ØP at det ikke er aktuelt å kansellere den avtalen til fordel for en Larvik-retur.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags