Fransk, dansk og russisk motstand for LHK

GOD TREKNING: Geir Oustorp unngikk både forhåndsfavoritt Siófok og fjorårets vinnere av EHF-cupen Craiova.

GOD TREKNING: Geir Oustorp unngikk både forhåndsfavoritt Siófok og fjorårets vinnere av EHF-cupen Craiova. Foto:

Larvik HK-trener Geir Oustorp er godt fornøyd med trekningen i EHF-cupen, men spesielt én motstander i gruppespillet kan bli en hard nøtt.

DEL

Larvik Håndballklubb unngikk forhåndsfavorittene og var relativt heldige med trekningen i EHF-cupen. Som første motstander ble franske Besancon plukket ut av bollen. Det betød at Larvik HK unngikk lag som Esbjerg, rumenske Craiova (regjerende cupmestere), og storfavorittene fra Ungarn, Tor Odvar Moens Siófok. Sistnevnte ville nok blitt en publikumsmessig godbit, men kunne blitt tøft for Geir Oustorps jenter.

Fra de to siste seedingsnivåene var nok ikke Larvik HK like heldige. Som gruppens nummer tre ble Viborg trukket, laget som sendte Larvik HK ut av kvartfinalen i EHF-cupen i fjor. Trekningen av det danske laget ga i det minste hyggelig reiseavstand. Det ble dog kompensert, og vel så det, da russiske Kuban ble trukket fra nivå fire.

LHK skal altså møte franske Besancon, danske Viborg og russiske Kuban i hovedrunden i EHF-cupen.

– Det var en grei trekning synes jeg. Det var veldig greit å få det franske laget (Besancon) i pulje to når man så på resten av motstanderne i den puljen. De tapte mot Fredrikstad, så da bør det være mulig for oss å slå dem, sier Geir Oustorp.

SPENTE: Siófok-trener Tor Odvar Moen (venstre), Terje Flaaten og Espen Nyhus i LHKs markedsavdeling følger spent med på trekningen.

SPENTE: Siófok-trener Tor Odvar Moen (venstre), Terje Flaaten og Espen Nyhus i LHKs markedsavdeling følger spent med på trekningen. Foto:

Kan få problemer med Viborg

Bescanson slo ut Fredrikstad i andre kvalifiseringsrunder, men viste svakhet da de møtte østfoldingene i Norge. Der vant Fredrikstad med ett mål, men ble slått ut på målforskjell. En motstander LHK imidlertid må se opp for er danske Viborg.

– Vi kunne nok trukket en enklere motstander fra pulje tre. Viborg spilte vi mot i fjor og da tapte vi. De har hatt en litt vanskelig start på serien denne sesongen, men stiller med omtrent det samme laget som vi møtte sist. Etter det var jo gruppa egentlig satt. Da sto det mellom Romania og Russland, og det var litt hipp som happ.

Siden lag fra samme nasjon ikke kan møtes i gruppespillet, sto det kun mellom russiske Kuban og rumenske Sports Club Magura Cisnadie da siste lag i gruppe C skulle trekkes.

God trekning for Moen

Tor Odvar Moen får det litt enklere med tanke på reising. Siófok møter nemlig Sävehof, et lag som fikk ordentlig juling i Champions League-gruppespillet i høst, tyske Metzingen og Herning-Ikast fra Danmark.

– Sportslig sett synes jeg gruppene er relativt like, men vi vant med tanke på reiser. Dessuten unngikk vi de lagene som vi absolutt ikke ønsket. Sävehof fikk slite i Champions League, det er jo åpenbart. Metzingen er det 3.–4. beste laget i Tyskland. Ikast er et lag som har et høyt topp nivå og som blir en tøff motstander. Men det sto mellom Nykøbing Falster eller Ikast, og da var det hipp som happ. Alt i alt er jeg fornøyd med trekningen.

Jentene hans er regnet som storfavoritter til å vinne hele cupen.

– Vi må tåle det stempelet. Og vi har ambisjoner om å nå langt. Vi hadde en målsettingsdebatt før sesongen, og da sa jentene at de ville vinne turneringen. Toppnivået vårt har variert litt, men spiller vi på vårt beste er vi gode nok til å vinne.

Ellers havnet Storhamar, Norges andre lag i turneringen, i en tøff gruppe der de møter Bietigheim, Esbjerg og Magura Cisnadie fra Romania.

Dette er gruppene:

Gruppe A: SG BBM Bietigheim (GER), Team Esbjerg (DEN), Storhammar Handball Elite (NOR), Sports Club Magura Cisnadie (ROU)

Gruppe B: IK Sävehof (SWE), Siófok KC (HUN), TUSSIES Metzingen (GER), Herning-Ikast Handbold (DEN)

Gruppe C: Larvik HK (NOR), ES Besancon Feminin (FRA), Viborg HK (DEN), Kuban (RUS)

Gruppe D: HC Podravka Vegeta (CRO), SCM Craiova (ROU), Super Amara Bera Bera (ESP), Nykøbing Falster Håndbold – NFH (DEN)

Larvik HK åpner hjemme mot Viborg 5. januar.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags