Gå til sidens hovedinnhold

Gro legger også opp

Artikkelen er over 4 år gammel

I går kom beskjeden om at Anja Hammerseng-Edin legger opp etter sesongen. Nå melder kona Gro at hun gjør det samme.

– Jeg bestemte meg i går. Jeg kommer til å legge håndballskoene på hylla etter sesongen, og det føles veldig, veldig rart å si det høyt, erkjenner Gro Hammerseng-Edin.

– Det har vært en ekstremt vanskelig beslutning å ta, men nå har jeg tenkt på dette mer enn i et lite øyeblikk. Og det føles godt å ha tatt beslutningen, det tapper tross alt en del energi å tenke på slike avgjørelser, sier Larvik Håndballklubbs kaptein.

Som kan se tilbake på en karriere som tåler sammenligning med hvem som helst.

Les også: Anja legger opp etter sesongen

Les også: Fram kan miste sin toppscorer

Ryddig å melde ifra nå

Med landslaget har hun vunnet tre EM-gull og ett OL-gull. I VM ble det sølv både i 2001 og 2007. Etter EM-gullet som ble sikret i Danmark i 2010, takket hun for seg etter 167 landskamper og 631 landslagsmål i 2011.

Da var hun inne i sin første sesong for Larvik Håndballklubb, etter flere år i dansk håndball, en sesong som ble kronet med Champions League-triumfen i Spania.

Etter hvert ble hun LHKs kaptein, og det er nettopp lederegenskapene hun kanskje vil huskes aller best for på håndballbanen. I dag sitter hun også i styret i klubben.

– Jeg følte det var ryddig å melde fra om dette til klubben nå, slik at de har dette å gå ut ifra når de skal jobbe videre med stallen neste sesong, sier Gro.

– Samtidig fyller jeg 37 nå snart. Hadde noen sagt til meg tidligere at jeg skulle spille håndball så lenge, hadde jeg ledd av dem. Men det har jeg gjort fordi jeg synes det har vært utrolig gøy, påpeker hun.

– Men det kan være fornuftig å begynne å tenke på at jeg skal leve med denne kroppen videre. Og jeg føler jeg nå gir meg mens jeg fortsatt leverer på et nivå jeg kan være stolt av.

Les også: Håper på flere signeringer nå

Les også: – Utrolig godt å vite at man har en jobb

Usikker på neste karrierevei

Gro påpeker at hun er svært motivert for resten av sesongen med LHK, og at den kanskje aller største opplevelsen på håndballbanen kom med denne klubben.

– Champions League-gullet er absolutt helt der oppe av minner. Men OL-gullet og det første gullet med Norge, EM i 2004, var også veldig, veldig stort. Ellers vil jeg si at et av de store høydepunktene i karrieren er alle menneskene jeg har fått lov til å bli kjent med, og som har bidratt til at jeg har følt jeg har hatt verdens beste jobb, sier Hammerseng-Edin.

Som ikke helt vet hva hun nå kommer til å gjøre, etter karriereslutt på håndballbanen.

– Det har jeg selvsagt tenkt mye på, og jeg kommer til å bruke god tid før jeg bestemmer meg. Men jeg vet jo hva interessefeltet mitt er.

– Blir det noe innenfor håndballen?

– Jeg er åpen for det, men ikke nødvendigvis. Kanskje blir det en helt ny arena, avslutter Gro Hammerseng-Edin.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.