Håndballtalentene innfridde i Bergslihallen i helgen

To strake: Larvik HK J18 kunne juble etter to seire av to mulige i Lerøyserien i helgen.

To strake: Larvik HK J18 kunne juble etter to seire av to mulige i Lerøyserien i helgen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Både Halsen G16 og Larvik HK tok full pott i Bring - og Lerøyserien hjemme i Bergslihallen i helgen. Også Nesjar J16 gjorde en god Bring-runde på Kolbotn.

DEL

Larvik HK J18 vant altså begge sine kamper i helgen, og klatret dermed på tabellen etter en trå start på Lerøy-serien. Jentene til Are Ruud og Trine Haltvik er nå på en fin 4. plass, og dermed er sluttspillet innen rekkevidde.

Startet med storseier over bunnlag

I den første kampen mot Åsane gjorde Larvik-rekruttene kort prosess og valset over bunnlaget Åsane. Seier 34–17 indikerer at Larvik var dobbelt så gode som bergenserne, i et oppgjør Thina Øyesvold ble toppscorer med ni mål. Guro Ramberg og Marte Figenschau markerte seg også i kampen med henholdsvis seks og fem fulltreffere.

I den andre og siste kampen ble det atskillig tøffere motstand for Larvik HK. Riktignok vant larviksjentene med komfortable 27-23, men kampen var jevnere og mer spennende enn resultatet tilsier. For det var jentene fra Follo som åpnet kampen best og ledet gjennom store deler av kampen. Larvik kom under med både tre og fire mål, men utover i 2. omgang våknet hjemmelaget skikkelig. Likevel var det ikke før i det siste spilleminutt kampen ble avgjort, og Guro Ramberg banket inn kampens siste mål i siste sekund.

Figenschau med «gjesteopptreden på rekruttlaget»

– Det var deilig å vinne til slutt, men vi slet lenge. Vi var litt slappe i starten av oppgjøret, og det virket ikke som om vi tålte den lange pausen mellom de to kampene i dag. Etter at vi begynte å prate mer og få inn entusiasme i laget, klarte vi å snu oppgjøret mot Follo, oppsummerer Guro Ramberg som også hadde fått med seg Marte Figenschau for anledningen.

Figenschau spiller fast med elitelaget, men på grunn av EM-pausen var hun tilgjengelig for rekruttlaget i helgen.

– Jeg har hatt fri i åtte-ni dager og det holder lenge. Det var gøy å være med her i helgen, og ikke minst var det gøy å spille mot jenter på min egen alder og størrelse. I Eliteserien og i og i Champions League møter vi spillere med stor rutine og vanvittig fysikk. Sånn sett var det greit å spille i Lerøy-serien, smiler Marte Figenschau.

For øvrig spilte Sofie Løwe, som allerede har «et bein innenfor» elitelaget en stor kamp mot Follo og ble toppscorer. Det var imidlertid Nora Høyesen Jørgensen som ble kåret til Larviks beste i oppgjøret, og ingen bør bli overrasket om hun får spilletid i Eliteserien utover i sesongen.  

Full poengpott på Halsen G16  

Halsen G16 møtte tøff motstand på hjemmebane i helgen, men Egil Opperuds gutter sviktet ikke. Laget kom bakpå mot Reistad, men snudde og vant 26-22, blant annet etter fem mål hver av Sander Haakestad og Jesper Havnås.

– Vi lå bak med fire mål i en 1. omgang som nok er det svakeste vi har spilt. Heldigvis skjerpet vi oss etter pause og vant greit til slutt, oppsummerer trener Egil Opperud.

I neste kamp ventet hittil ubeseirede Haslum. Selv om oslolaget var ekstremt tente og aggressive, fikk Halsen en god start i kampen og fikk tidlig en klar ledelse Haslum aldri klarte å ta igjen. Anført av Mikkel Ertsås (åtte mål) og Nicolai Strøm Thoresen (seks mål) overbeviste Halsen i en kamp keeper Mathias Duvholt Hansen ble kåret til kampens beste.

– Det er nok kanskje vår beste kamp noen gang. Vi tok tidlig tak i oppgjøret, og slapp dem aldri innpå. Det er impinerende med tanke på hvor sterkt lag Halsum har, påpeker Opperud.

Dermed gjensto bare søndagens kamp mot Bjørnar. Selv om bergenserne kjempet det de maktet, dro Halsen i land sin tedje seier av tre mulige, etter seier 29–26.

Igjen trøblet vi fra start, men vi reddet poengene i 2. omgang i en kamp hvor hele stallen fikk spilletid, sier Halsens trener.

– Det må sies å være en strålende uttelling i helgen, Egil Opperud?

– Ja, poengmessig kan det ikke bli bedre. Likevel spiller vi tidvis litt svakt og slipper oss ned. Det er noe vi må forbedre før neste runde, men for all del - tidvis spilte vi mye fin håndball i helgen også!

Full pott: Halsen G16, her ved Jesper Havnås (t.v.) og Martin Paulsen Aarvik, var ustoppelige i Bring-runden hjemme i Bergslihallen i helgen. Her fra kampen mot Haslum.

Full pott: Halsen G16, her ved Jesper Havnås (t.v.) og Martin Paulsen Aarvik, var ustoppelige i Bring-runden hjemme i Bergslihallen i helgen. Her fra kampen mot Haslum. Foto:

Bra poengfangst for Nesjar på Kolbotn

Også Nesjar var ute og spilte nasjonalt i helgen. Blåtrøyene spilte i Sofiemyrhallen på Kolbotn og vant greit sin første kamp 25–20 over Spjelkavik lørdag formiddag, etter å ha ledet 11–8 til pause. Her ble Frida Haugen den store spilleren, etter sju fulltreffere mot vestlendingene.

Lørdag ettermiddag ble det imidlertid tøffere for jentene fra Søndersrød. Nesjar holdt følge med Gjøvik til pause og hadde 12–12 halvveis. I 2. omgang var det opplendingene som viste seg som hakket sterkere og Nesjar måtte se seg slått med sifrene 22–25. Igjen var Frida Haugen toppscorer for Nesjar – denne gang med åtte nettkjenninger.

Dermed ble søndagens kamp mot arrangørklubben Kolbotn avgjørende for om det skulle bli en bra helg. Og en bra helg ble det. For etter en thrillerkamp kunne Nesjar juble for en 23-21-seier. Dermed tok de blå fire poeng i helgen, og laget ligger nå på 9. plass etter tre seire og tre tap så langt.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags