NY HÅNDBALLSCENE: Tonje Berglie kommer tilbake til lille Larvik fra store Oslo, men håndballmessig er det motsatt. Nå venter blant annet Champions League-håndball på 24-åringen.
Thor Kenneth LøVenfalck

Hjem til den store scenen

For seks år siden forlot Tonje Berglie rekruttlaget til Larvik Håndballklubb. Når hun nå kommer tilbake til klubben skal Njårdhallen byttes ut med Boligmappa Arena. Og bortemøter i Vestsidahallen med steder som Audi Arena i Györ.
Publisert
DEL

«Nye LHK»– Det er en veldig stor forskjell, men har ikke tenkt så mye på det før du sier det nå, smiler 24-åringen.

– Men det er klart det er kjempekult å tenke på at jeg kanskje skal spille i Champions League denne sesongen.

At det ligger et «kanskje» i setningen over indikerer at Tonje Berglie ikke tar noe for gitt, og at halsejenta kommer tilbake til LHK med en stor porsjon ydmykhet. Samtidig som hun oppfyller en drøm.

– Når man har vokst opp i Larvik og spiller håndball, har man alltid en drøm om å spille for Larvik Håndballklubb. Men jeg har ikke akkurat sittet og ventet på telefonen, bedyrer hun.

– Men i og med at de har tatt kontakt, regner jeg med at de synes jeg er god nok.

#21 Tonje Roth Berglie

Fakta

Født: 11. august 1992 i Tønsberg

Posisjon: Venstrekant

Tidligere klubber: Halsen, Larvik HK, Bækkelaget, Nordstrand, Aker TH

Sesonger i LHK: 0

Favoritter

Mat: Sesongbasert. Sjømat om sommeren og pinnekjøtt om vinteren.

Drikke: Kaffe.

Musikk: Hører på alt mulig.

Film/TV-serie: Game of Thrones var det siste jeg så som jeg syntes var skikkelig bra.

Idrettsperson: Har hatt flere forbilder opp gjennom, men vanskelig å trekke frem en spesiell.

Feriested: For meg har Larvik vært feriested de siste seks årene, men i utlandet liker jeg Kroatia og Italia.

Les også: Drømte om å knuse Larvik

Les også: Inspireres av tatoveringer

Erfaring fra eliteserien

Tonje Berglie er da heller slett ikke helt uten erfaring. Etter at hun forlot Larvik i 2011, har det blant annet blitt tre sesonger i eliteserien med Nordstrand. Da klubben gikk konkurs etter fjorårssesongen, gikk ferden videre til Aker Topphåndball i 1. divisjon.

– Sånn sett har jeg i hvert fall kjent på nivået. Det var ikke like gøy i 1. divisjon, så jeg gleder meg til å være tilbake på det øverste nivået. Det er jo der man ønsker å spille.

Spilletid kan det også bli en hel del av. Thea Mørk må som kjent skulderopereres, og vil i beste fall være tilbake i midten av september. I verste fall er hun ute hele høstsesongen.

– Hennes skade hadde ingenting å si for mitt valg. Det er kjempetrist for Thea som har hatt så mange skader tidligere, sier venstrekanten.

Igjen litt redd for at ordene skal bli formulert feil på trykk. Som om hun på noen som helst måte skal synes at skaden til Thea Mørk kan være positivt for henne.

SNART FERDIG UTDANNET: Berglie har studert ved siden av håndballen i Oslo, og er snart ferdig utdannet psykolog.

SNART FERDIG UTDANNET: Berglie har studert ved siden av håndballen i Oslo, og er snart ferdig utdannet psykolog. Foto:

Les også: – Stolt av å spille for Larvik

Les også: Nå er sunnmøringen steike klar!

Snart utdannet psykolog

Hun er nok nemlig litt mer akademisk anlagt enn en gjennomsnittlig håndballspiller, Tonje Berglie. I 2011 skrev ØP at hun mottok et stipend etter at hun kun fikk seksere på karakterkortet i tredje klasse på Thor Heyerdahl vgs.

– Lærerne var spesielt rause i 3. klasse, smiler Tonje.

Som ved siden av håndballen i Tigerstaden har studert psykologi. Planen har vært å bli ferdig utdannet psykolog i løpet av 2017. Nå må hun vurdere om hun skal bruke et halvt år ekstra.

– Jeg er fornøyd med at jeg har klart å kombinere det. Det har vært litt utfordrende å satse på to ting, men folk har klart det før meg, og da ville jeg også prøve å få det til.

Når hun nå kommer tilbake til Larvik, ser hun mest frem til å kunne ha håndball som hovedfokus for første gang i karrieren.

– I tillegg til å bytte ut den 40 kvadratmeter lille leiligheten på Grünerløkka, skyter hun inn.

En leilighet hun for øvrig har delt med samboer Tobias Glemming. Larviksgutten har de siste årene spilt håndball for Drammen, men vender også nå tilbake til gamle trakter og skal spille for Runar.

Storbylivet mener hun det både er fordeler og ulemper med å forlate.

– Man har jo vent seg til et urbant byliv. Det er mindre forhold her, men samtidig tar ting mye lengre tid i Oslo. Bare det å få trent krever en del. I Larvik er det bare å kjøre fem minutter så er du i Bøkeskogen og kan ta en joggetur, sier den hjemvendte larviksjenta og legger ut på en løpetur i sommervarmen.

Artikkeltags