Sandra Toft Galsgaard og Sanna Solberg har begge skrevet under for Esbjerg. Ingen blir overrasket om Thea Mørk drar til Györ der både søster Nora og venninna Stine Bredal Oftedal venter.

Men hva skjer med Amanda Kurtovic? Som denne sesongen har prestert så bra at ingen lenger prater om savnet av Nora Mørk. For et LHK som virker til å ha truffet blink med dynamikken i troppen.

Det siste kan sandefjordingen skrive under på.

Før kampen

Balltoppen

38 baller  Sandra Toft

31 baller  Amanda Kurtovic

29 baller  Marit Malm Frafjord

20 baller  Thea Mørk

19 baller  Linn-Kristin R. Koren

Toppscorer'n

183 scoringer  Amanda Kurtovic

175 scoringer  Linn-Kristin R. Koren

136 scoringer  Marit Malm Frafjord

122 scoringer  Thea Mørk

89 scoringer  Kristine Breistøl

Råtassen

15 utvisninger  Marit Malm Frafjord

13 utvisninger  Gro Hammerseng-Edin

11 utvisninger  Alina Wojtas, Kristine Breistøl

7 utvisninger  Tine Stange

Tilstanden

Amanda Kurtovic skadet kneet litt mot FC Midtjylland sist. Det skal være en betent fettpute som gjør at sandefjordingen spares mot Györ, som hun ble mot Tertnes i midtuka. Ellers er det som de siste ukene. Alina Wojtas, Hege Løken og Sanna Solberg er alle  uaktuelle.

 

– Jeg har aldri trivdes så godt i et lag før. Jeg har aldri vært i nærheten av et så godt miljø, det gjør at man presterer bedre også, innleder hun.

– Jeg føler meg hundre prosent trygg på alle i gruppa, og når vi er ute og reiser er det som en liten familie på tur. Vi kan krangle og diskutere, men er ferdig med det etterpå. Det er ingen sure miner eller drittslenging som det fort kan bli i en jentegruppe.

– Da er det bare å forlenge kontrakten med LHK da?

Kurtovic smiler.

– Det er andre ting som avgjør også. Jeg har mine mål og ambisjoner. Og selv om dette er en lagidrett, må man tenke på seg selv også, sier hun, og forteller at hun forventer at det kommer en avklaring om svært kort tid.

Og etterlater seg et sterkt inntrykk hos undertegnede, selv om hun ikke sier det med rene ord, at Larvik-eventyret er over for denne gang.

Les også: Stange forlenget kontrakten sin med Larvik HK

Les også: Cathrine Svendsen innstilt som ny styreleder i LHK

Har blitt vist stor tillit

Litt av et eventyr har det også blitt for Kurtovic. Som nesten var litt avskrevet etter tiden i Danmark. Som spilte annenfiolin bak Nora Mørk i fjor. Og som ble tatt ut som ren kantspiller til EM i Sverige i desember.

Denne sesongen er det få, om noen, høyrebacker i Europa som har prestert bedre, inkludert Nora Mørk.

– Jeg trives absolutt best som back, og føler jeg får vist mine kvaliteter mye bedre der. Jeg har tatt mye ansvar og har hatt fokus på hva jeg kan gjøre for laget, og synes jeg har gitt svar på tiltale, sier 25-åringen.

– Samtidig har jeg fått muligheter til å blomstre i den rollen i Larvik. Jeg har fått lov til å stå selv om jeg har bommet og gjort feil, og det er jeg evig takknemlig for. Man lærer mye av å bli vist tillit, når man vet at trenerteamet har tro på deg.

Kurtovic forteller at hun har jobbet hardt for å ta de stegene hun har gjort, og at hun nå endelig føler hun får vist kvalitetene hun har.

Men med så mange gode medspillere er det vanskelig å mislykkes, påpeker hun.

Og forteller at hun er stolt av hvordan laget har klart å snu det som før jul så ut til å gå mot en heller medioker sesong i Champions League.

– Vi har tatt noen tak alle sammen. Nå møter vi ikke på trening for å bli trent, men kommer med tips og ønsker om å få ta del i treningen. Vi spiller bedre som lag, og får det beste ut av hver enkelt, sier Kurtovic.

Les også: LHK har innført lønnstak

Les også: Erik A. Sørensen ville ikke gå på gratis LHK-kamp – da dro ordføreren fram sin private lommebok

Står over søndag

I den grad det er en duell, vant Amanda Kurtovic den første mot en usedvanlig anonym Nora Mørk da LHK til slutt måtte ta til takke med ett poeng i Audi Arena i Györ for fire uker siden. Søndag blir det ingen retur ettersom Kurtovic hviler et kne som fikk litt hardt medfart mot Midtjylland forrige helg.

Så er da også kampen i Boligmappa mot ungarerne betydningsløs ettersom det allerede er klart at lagene blir nummer en og to i gruppa. Det eneste spennende før helgens avslutning av hovedrunden er hvilken motstander Larvik Håndballklubb får i kvartfinalen.

Med mindre Buducnost slår FTC med minst åtte mål på bortebane, eller Vardar skulle finne på å ikke ta to forventede poeng mot Thüringer, blir det nettopp laget fra Montenegro ved neste korsvei. Og en mulighet for revansje for finaletapet i 2015.

Søndagens oppgjør mot Györ, med start klokken 17, er utsolgt. Er du ikke til stede i Boligmappa Arena, eller har muligheten til å se kampen på Viasat 4. oppdaterer Østlands-Posten selvsagt fortløpende på sine nettsider.