LHK lanserer nemlig nå sofabilletten. Sitt hjemme i godstolen, bestem volum, servering og selskap etter eget ønske. Men kjøp billett allikevel.

– Vi ble kontaktet av noen sofa-fans som ønsket en mulighet for å støtte klubben selv om man foretrekker å se kampen i sin egen stue. Da var det noen av oss som begynte å idémyldre, og vi ønsket å lage en morsom greie ut av det, forklarer kaptein Gro Hammerseng-Edin om bakgrunnen for opplegget.

Og påpeker at det aller beste er om folk tar turen til Boligmappa Arena.

– En full hall er det beste som finnes. Men sofagriser finnes jo, og mange av dem er interessert i sport. Samtidig kan det være at man er forhindret fra å komme til hallen en dag, eller at det rent geografisk vanskelig lar seg gjennomføre. Jeg har for eksempel mye familie på Gjøvik, og ved å kjøpe billett kan de allikevel være med og støtte klubben, sier hun.

Les også: LHK anker til Høyesterett

Les også: – Må opprettholde satsingen

 

Tre ulike billettyper

Larvik Håndballklubb har lenge slitt med å få folk til å møte på kamp, og etter at man flyttet til store Arena har naturlig nok de tomme setene blitt mer påtakelige. Ugunstige kamptidspunkter er selvsagt en del av forklaringen.

I fjor var publikumssnittet på cirka 800 i serien, cirka 1.200 i alle turneringer. Så langt i år er tallene 830 og 1.000. Men det er før hovedrunden i Champions League tar til. Det er ventet at FC Midtjylland med Veronica Kristiansen, CSM Bucuresti med Isabelle Gulldén og, ikke minst, Györ med Nora Mørk vil kunne få selv de i overkant sofaglade inn til Boligmappa.

De som ikke lar seg lokke, kan velge mellom tre ulike typer sofabilletter. Pinnestolbillett til kroner 50, stresslessbillett til kroner 100, og sofabillett til 150,-. I tillegg er der med mulig å kjøpe et stuegris-sesongkort til 600 kroner.

Les også: Kristine Breistøl signerer toårskontrakt med LHK

Les også: – Vi må stille opp mens vi kan

Kan vinne stressless

I forbindelse med sofabillett-prosjektet, har Larvik Håndballklubb fått Møbelringen med på laget. Klubben lanserer nemlig også en konkurranse der man kan vinne en stressless til en verdi av 15.000 kroner.

– Vi ønsker at folk tar bilde av seg selv mens de ser en Larvik-kamp, og deler bildet på sosiale medier med hashtagene #sofabilletten og #larvikhk, forteller Hammerseng-Edin.

– Vi har fått sponset litt mindre premier til to vinnere hver måned. Så velger vi ut to finalister som det så blir en avstemming mellom på slutten av sesongen. Vinneren her får en Metro stressless.

Gro håper også å kunne bruke bildene på en annen måte.

– Det hadde vært artig om vi kunne fått bildene folk tar av seg selv opp på storskjerm i Arena under kampene, sier hun.

Les også: Vil ha fullmakt til å selge «skøytetomta»

Les også: – Fullstendig idiotisk å selge arvesølvet

Møter Midtjylland lørdag

LHK trenger som kjent tre millioner kroner for å kunne opprettholde satsingen. Kapteinen tror ikke sofabilletten vil redde det.

– Vi blir nok ikke millionærer på dette, men det er en artig greie der ideen har kommet fra fans som vil være med og betale fordi de sitter i sofaen og nyter kampene, sier hun.

Og forteller at vervingen av nye medlemmer fortsetter parallelt.

– Det siste jeg hørte var at vi har fått 400 nye medlemmer. Vi har vært på Nordbyen og vi har forsøkt å verve folk i forbindelse med hjemmekamper. Og vi kommer til å fortsette å være aktive nå som Champions League-kampene kommer, forteller Gro.

Hovedrunden i Champions League startet som kjent forrige helg da Larvik Håndballklubb var nær to poeng mot fjorårets mester i Bucuresti. Førstkommende lørdag kommer FC Midtjylland på besøk til Boligmappa Arena i årets første hjemmekamp i turneringen.