Det er ikke slik at spillere bare forlater LHK. Byåsens Maria Hjertner har nemlig bestemt seg for å flytte sørover fra neste sesong av.

Hjertner er en 20 år gammel høyreback som kom til Byåsen fra Selbu før 14/15-sesongen. Før det spilte hun for Charlottenlund. Hun ble kåret til årets nykommer i eliteserien i sin første sesong.

Det har imidlertid vært litt trangt om plassen hos trønderne ettersom de også har høyrebackene Silje Waade og Moa Högdahl i sine rekker. Allikevel valgte Hjertner å forlenge sin kontrakt med Byåsen i desember i fjor.

Les også: LHK har innført lønnstak

Les også: Cathrine Svendsen innstilt som ny styreleder i LHK

Kommer vederlagsfritt

Nå har hun fått lov til å kansellere den avtalen, og kommer til LHK vederlagsfritt. Det opplyser LHKs daglige leder Bjørn Bjune, som også forteller at Hjertner har skrevet under for to år.

Hjertner var med rekruttlandslaget til Tsjekkia så sent som i november i fjor.

Signeringen av Hjertner kommer mot en strøm av negative nyheter i det siste. Sandra Toft Galsgaard og Sanna Solberg skal til Esbjerg, at Vilde Johansen har skrevet under for Tertnes, og Gro og Anja Hammerseng-Edin legger opp.

I tillegg er Marit Malm Frafjord ryktet til CSM Bucuresti. VG mener dessuten at Amanda Kurtovic kan slå følge dit.

Trener Tor Odvar Moen påpekte til ØP før helgen at det finnes spillere der ute. Nå har han fått tak i den første han altså mener holder mål i form av Maria Hjertner.

Les også: Seiret på bortebane

Les også: Har vervet 400 nye medlemmer

Ønsker to spillere i hver posisjon

– Vi har lett etter en høyre bakspiller med litt erfaring både fra eliteserien og internasjonalt, og Maria har vært på radaren vår helt siden hun spilte bylagsturnering som 15-åring, forteller Moen.

– Når vi skjønte at det var mulig å hente, heiv vi oss rundt raskt.

Moen har en klar beskjed til dem som skulle ha meninger om at LHK nå henter spillere som ikke er førstevalg hos hjemlige konkurrenter.

– Byåsen har hatt tre av landets største talenter i høyrebackposisjon, så konkurransen har vært tøff. Maria har god høyde og et godt skudd som vi håper å kunne videreutvikle. Hun har også vist hva hun er god for i kamper mot oss. Maria er en liten juvel, sier han.

Og forteller at denne signeringen er uavhengig av hva som eventuelt skulle skje med Amanda Kurtovic.

– I utgangspunktet ønsker vi oss to spillere i hver posisjon neste sesong, sier Moen.