Hun har rukket å være her i to og en halv sesong allerede. Og hun kunne egentlig ikke fått utlevert en tyngre bør ved ankomst Larvik havn sommeren 2014. Arven etter Lene Rantala og Cecilie Leganger skulle føres videre.

Sandra Toft Galsgaard har imidlertid løst oppgaven med glans. En svært god førstesesong ble riktignok avløst av et mer middels fjorår, men det har sammenheng med at hun i lang tid slet med ettervirkningene av en hjernerystelse.

Denne sesongen har hun igjen levert fra øverste hylle. Og kanskje spesielt når det har gjeldt som mest. I de største oppgjørene. Som mot FC Midtjylland forrige helg.

– Man blir giret på en helt annen måte i Champions League, sier 27-åringen.

– Men det gjelder ikke bare meg. Det er nok mange som hever seg til de oppgjørene.

Før kampen

Balltoppen

28 baller Sandra Toft

24 baller Marit M. Frafjord, Amanda Kurtovic

16 baller Linn-Kristin R. Koren

14 baller Gro Hammerseng-Edin

12 baller Kristine Breistøl

Toppscorer'n

147 scoringer Amanda Kurtovic

139 scoringer Linn-Kristin R. Koren

105 scoringer Marit M. Frafjord

85 scoringer Thea Mørk

79 scoringer Kristine Breistøl

Råtassen

12 utvisninger Marit M. Frafjord

11 utvisninger Alina Wojtas, Gro Hammerseng-Edin

10 utvisninger Kristine Breistøl

4 utvisninger Tine Stange

Tilstanden

Uforandret siden de siste kampene. Alina Wojtas er ferdigspilt for sesongen, det samme gjelder trolig Hege Løken. Omfanget av kneskaden til Sanna Solberg er ennå ikke helt avklart, men hun vil uansett være ute de nærmeste kampene. Alma Hasanic Grizovic er ikke med til Ungarn.

 

Les også: Rådmannen vil gi LHK millionstøtte – hva politikerne vil får vi ikke vite før til uka

Les også: Onsdagens debutant var ikke født sist LHK tapte hjemme

Poeng er fantastisk

Sisteskansen fra Gribskov på Nordsjælland står, som de andre LHK-spillerne, ved et veiskille i karrieren ettersom kontrakten går ut ved sesongslutt. Toft Galsgaard bedyrer imidlertid at hun slett ikke stresser med å avklare situasjonen.

– Akkurat nå skjer det ikke så mye. Jeg har tilbud fra klubber litt rundt omkring, men har det ikke travelt, sier hun, og ønsker ikke å konkretisere hvor disse tilbudene kommer fra.

– Hva teller for og imot å fortsette i Larvik Håndballklubb?

– Det som teller for er spill i Champions League, at jeg har hatt det fint her og er i et bra treningsmiljø. Det som teller imot er usikkerheten. Jeg vil gjerne vite hvordan laget blir neste sesong. Det er mange spørsmålstegn akkurat nå, sier dansken.

Som søndag skal forsøke å følge opp superkampen mot Midtjylland mot de klare favorittene fra Györ.

– Det blir tøft, og det er en gratiskamp. Poeng vil være fantastisk, men får vi det ikke vil det ikke være noen katastrofe.

– Har du kontroll på Nora Mørk?

– Det får vi jo se på. Hun er nok ekstra giret, men hvis ikke hun har dagen, er det mange på det laget som kan steppe inn.

Les også: – Hele greia er en skam

Les også: Kornelius jaktes av engelske fotballakademier

Stor bredde

Og det er nettopp bredden også trener Tor Odvar Moen trekker frem før møtet med ungarerne.

– I backrekka, som er motoren i laget, har de for eksempel fysikk i Amorim. De har en Görbicz som nærmer seg gammel form. De har Nycke Groot som er en moderne midtback, og som jeg mener er den beste høyrehendte bakspilleren. I bakhånd har de også en rutinert Tomori. Og på linja er det gode spillere, selv om Heidi Løke er borte, ramser Moen opp.

Og da er altså ikke Nora Mørk, lagets toppscorer i Champions League, nevnt ennå. For første gang skal den tidligere LHK-yndlingen møte gamleklubben. Uten at Moen tenker så mye rundt det.

– Vi har møtt spillere som har spilt for oss før, så det er ikke noe nytt. Det kan gi litt ekstra fokus før kampen, men det betyr veldig lite når kampen først er i gang, mener LHKs trener.

Som har sett at laget hans har klatret til andreplass på tabellen i hovedrundepulja. Det er en plassering som høyst trolig vil gjøre at både Vardar og Buducnost unngås i en eventuell kvartfinale.

– Normalt vil de bli nummer en og to i den andre gruppen, med FTC på en tredjeplass. Men jeg vil ha mer poeng på tavla før man begynner å vurdere sånt. Nå har vi gjort unna del en, det var å ta igjen Krim. Så hadde det vært stas om vi hadde klart å holde på den andreplassen, nøyer Moen seg med å si.