Thea Mørk til dansk håndball

Thea Mørk

Thea Mørk Foto:

Av

Thea Mørk går til dansk topphåndball i sommer. Hun har skrevet under på en treårsavtale med danske København.

DEL

– Tusen takk for åtte fantastiske år, Larvik! Jeg er ydmyk, stolt og glad for alt det har gitt meg. Jeg gleder meg til tre nye år i København. Men først skal jeg gi alt i hvitt og rødt, skriver 26-åringen på sin egen Instagram-konto.

København Håndbold vant nylig grunnspillet i eliteserien i Danmark. Nå forsterker de med 26 år gamle Mørk, tvillingsøster av Györs Nora Mørk.

– Thea er en meget allsidig ving. Hun er teknisk dyktig og har et variert skuddrepertoar. Vi får også en veldig god forsvarsspiller i Thea, sier trener Claus Mogensen til klubbens nettsted.

– Jeg håper at jeg kan vokse i København, både som spiller og person. Jeg har vært i Larvik i åtte år. Jeg føler nesten at jeg skal flytte hjemmefra på ny, sier Mørk selv.

Vært en nøkkelspiller etter comebacket

Mørk var skadet gjennom hele høstsesongen og spilte sin første kamp i 2017/18 da Larvik HK kom tilbake og spilte uavgjort mot Vipers i januar. Siden det har hun vært toneangivende på et LHK-lag som fortsatt henger med i toppen av eliteserien, og hun er soleklar toppscorer i klubben etter nyttår.

Prestasjonene på klubblaget gjorde at Mørk nylig ble tatt ut i landslagstroppen til de norske håndballkvinnenes to EM-kvalifiseringskamper mot Kroatia 21. og 25. mars. Kantspilleren står med fem kamper med flagget på brystet til nå, og det var på landslagssamling det gikk galt i juni. Da gikk den venstre skuldra ut av ledd for fjerde gang.

To kontiniutetsbærere igjen

Mørk slår dermed følge med Kristine Breistøl, som har skrevet under for Esbjerg, til dansk håndball. Det betyr at ytterligere to kontinuitetsbærere forlater Larvik HK etter inneværende sesong.

I neste sesongs stall er det kun Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Tine Stange som vil ha mer enn to års fartstid i klubben. LHK får imidlertid tilbake en gammel kjenning i form av Mari Molid, som returnerer til Larvik HK etter to år i dansk håndball.

Larvik Håndballklubb har også styrket stallen med keeper Yasminee Gluic (20) – Follo-keeperen erstatter Gabriela Moreschi – og Karoline Lund (18) fra Aker.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags