TV 2: Tor Odvar tar over ungarsk storklubb

TIL UNGARN? Tor Odvar Moen skal være klar for ungarsk håndball.

TIL UNGARN? Tor Odvar Moen skal være klar for ungarsk håndball. Foto:

LHK-trener Tor Odvar Moen skal ta over hardtsatsende Siofok, melder TV-kanalen.

DEL

Før nyttår ble klart at Moen ikke får forlenget kontrakten med LHK, men etter hva TV 2 erfarer rekker ikke treneren å bli arbeidsledig. Kanalen skriver at Larvik HK-treneren skal ta over ungarske Siofok ved sesongslutt.

Moen ønsker ikke å kommentere saken overfor Østlands-Posten. ØP kjenner til at LHK-treneren har vært i kontakt med flere klubber den siste tiden.

I november ble det kjent at Larvik HK ikke ønsket å forlenge kontrakten med Moen etter sesongen. Nåværende assistent Geir Oustorp blir ny hovedtrener fra 2018/19-sesongen.

Hardtsatsende ungarsk klubb

Ungarske Siofok er en klubb som satser hardt for å nå europatoppen, skriver kanalen. Ambisjonene er å utfordre Györ og komme til de senere runder i Champions League. Allerede skal flere håndballstjerner være på vei inn.

Dersom Moen blir Siofok-trener overtar han for en annen skandinav. Danske Lars Rasmussen har trent klubben denne sesongen, men ungarerne har valgt å utnytte en klausul i kontrakten og fristille den tidligere danske landslagsspilleren etter sesongen, skriver dansk TV 2. I øyeblikket ligger Siofok på femteplass i den ungarske serien.

Laget spilte i de lavere divisjoner fram til 2006, da de for første gang rykket opp til nest øverste nivå. Tre år senere fikk de tilbud om å ta over plassen i toppserien til et lag som slet økonomisk, og siden det har de vært middelhavsfarere i ungarsk eliteserie.

– Vi ønsker åpenbart å være suksessrike både i Ungarn og Europa. På lang sikt ønsker Siofok å vært blant de tre beste lagene i Ungarn, skriver klubbdirektør Janos Fodor på Siofoks hjemmesider.

Golfbane i området

For golfentusiasten Moen vil det heller ikke være noe problem med fasilitetene i området. Balaton Golf Club ligger like i nærheten av byen Siofok, som ligger ved bredden av landets største innsjø, Balatonsjøen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags