Per A. Johnsen vinker og forklarer, som han har gjort til smånervøse maskoter mang en gang før. Foran hver hjemmekamp skal instruksjoner gis til små håndballgutter og -jenter.

Johnsen er en av cirka 60 ubetalte personer som er i sving i forbindelse med hver hjemmekamp. Felles for dem alle er kjærligheten til Larvik HK.

– For det første elsker jeg håndball, men det er så spesielt at Larvik har en klubb i verdenstoppen, sier Johnsen, som er en av mange som i en årrekke har stilt opp gratis.

 

Les også: Kurtovic-show da LHK knuste Oppsal

Les også: LHK frir til kommunen igjen

Har bidratt siden oppstarten

– Vi må stille opp mens vi kan. Kanskje vil vi en dag stå der og snakke om laget vi en gang hadde. Klubben må prioriteres mens vi har den, forklarer Johnsen.

Prioritert har også Inger Lise Hansen og Bjørg Andreassen gjort. Begge har vært med helt siden starten, altså i 27 år. Mot Oppsal i går sørget de blant annet for at personene på VIP-tribunen ble servert smørbrød.

– Det har blitt noen timer, men vi vet at jobben vi gjør settes pris på. Det er motivasjon god nok, sier Andreassen, som kom inn i klubben på grunn av datteren Rita.

Mens avkommet ga seg som spiller etter ett år i klubben, fortsatte imidlertid både Bjørg og mannen sitt dugnadsarbeid.

– Denne sesongen har jeg gått glipp av to kamper. Det er vel det samme som alle de tidligere årene til sammen. Men noen ganger må man prioritere barn og barnebarn, sier Andreassen.

Kampfakta

LHK - Oppsal 39-22 (18-11)

Boligmappa Arena, 557 tilskuere

Larvik HK: Sandra Toft, Alma Hasanic, Anja Hammerseng-Edin 6, Marit Malm Frafjord 2, Gro Hammerseng-Edin 1, Linn-Kr. R. Koren, Vilde Johansen 1, Kristine Breistøl 2, Lena Løwe 1 (1), Tine Stange 3, Thea Mørk 4, Amanda Kurtovic 19 (7).

Toppscorer Oppsal: Marte Røkke 7.

Dommere: Per Olav Peersen og  Tor Brede Launes.

Utvisninger: Larvik HK: 1x2 min.; Oppsal: 3x2 min.

Neste kamp: CSM Bucuresti - Larvik HK, fredag 27. januar.

ØP-børsen

3 baller Amanda Kurtovic

2 baller Ingen

1 ball Marit Malm Frafjord, Alma Hasanic Grizovic

 

Les også: To nye LHK-år også for «Linka»

Les også: – Noen må gå foran

Ønsker seg flere

Den dedikasjonen er dog ikke et krav når daglig leder Bjørn Bjune nå ønsker seg flere frivillige. Han startet selv opp som frivillig høsten 2015, og forteller at han har totalt cirka 100 navn på blokka. Omtrent 60 av dem er altså i sving i forbindelse med hver hjemmekamp.

Foruten å instruere maskoter og bære smørbrød, sørger disse for alt fra å rigge tribune og gulvreklame via vakthold og billettsalg til føring av kampstatistikk for forbundet.

– Vi setter stor pris på de frivillige vi har, men vi skulle definitivt hatt flere. Alle pengene vi sparer på dette bidrar til klubbkassa, påpeker Bjune.

Mens innsatte ved Larvik fengsel rigger tribunene i forbindelse med midtukekampene, betalte klubben inntil i fjor høst russ for å gjøre det samme i helgene. Nå gjør Larvik HKs frivillige den jobben.

– I forbindelse med Champions League-kamper ønsker vi dessuten å kunne tilby sponsorer utstillingsplass på skolen, så det er nok av oppgaver å ta tak i, sier LHKs daglige leder.

Les også: Halsen møter ukjent telemarksklubb i NM

Les også: – Jeg er helt sikker på at det er behov for et nytt treningssenter her ute

Kurtovic-show i Arena

Som sammen med 557 andre i Boligmappa Arena søndag kunne konstatere at det ble en helenkel affære da Oppsal kom på besøk. Ikke minst takket være Amanda Kurtovic som satte inn hele 19 av LHKs mål.

– Så mye har jeg vel ikke scoret siden jeg var 12 år. Det er alltid deilig å føle at man er i god form, det gir selvtillit inn mot de viktige kampene som kommer, sier sandefjordingen.

Og sikter til at sesongen for alvor tar til nå. LHKs neste kamp er nemlig den første i hovedrunden i Champions League. Førstkommende fredag venter fjorårsvinner CSM i Bucuresti.

– Vi er nok underdog mot de regjerende mesterne, men underdogen har slått favoritten før, og vi skal gjøre vårt beste for at det skjer igjen, sier hun.