Gå til sidens hovedinnhold

Hva var vitsen med å ha Riegelhuth Koren i OL?

Artikkelen er over 5 år gammel

EM-uttaket til landslagssjefen bød på flere overraskelser. At Linn-Kristin Riegelhuth Koren IKKE var med, tror jeg få så komme.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Den vanlige hokus pokus-seansen til Hergeirsson og damelandslaget er nylig overstått hos Gjensidiges lokaler. 16 navn til EM i Sverige ble presentert, og man kunne etter hvert fort skjønne hvilke navn som ikke var der også.

For min del var jeg på forhånd mest spent på om Kristine Breistøls navn var med eller ikke. En del av lagvenninnenes plasser tok jeg nærmest for gitt, dog var jeg litt spent på duellen mellom Thea Mørk og Sanna Solberg, som sistnevnte trakk det lengste strået på.

Les også: Fant ikke plass til Breistøl eller Riegelhuth Koren

Det jeg derimot ikke så komme, var Linn-Kristin Riegelhuth Korens vraking blant fem venstrehendte spillere i troppen. Etter at hun på overraskende vis maktet å spille seg inn i OL-troppen, synes jeg definitivt ikke at hun har spilt seg ut av en EM-tropp basert på det hun har vist i høst.

Rett nok var ikke OL hennes beste mesterskap, men her sliter jeg rett og slett med å skjønne landslagssjefens tanker, og det gjorde heller ikke TV2-ekspert Randi Gustad rett etter uttaket.

EM-troppen

Disse skal spille EM for Norge:

Stine Skogrand
Camilla Herrem
Marta Tomac
Marit Malm Frafjord
Kjerstin Boge Solås
Emilie Hegh Arntzen
Vilde Ingstad
Silje Waade
Veronica Kristiansen
Sanna Solberg
Amanda Kurtovic

Stine Bredal Oftedal
Nora Mørk
Malin Aune
Silje Solberg (keeper)
Kari Aalvik Grimsbø (keeper)

 

Den nåværende toppscoreren i Champions League, foran Nora Mørk, Andrea Penezic og Katarina Bulatovic, er altså ikke god nok for et EM! Forsvarsspillet og rutinen til Riegelhuth Koren skal man heller ikke kimse av i et mesterskap der Norge skal få i gang såpass mange ferske fjes.

Hva var poenget med å ha med Linka til OL kan man lure seg på?

Landslagssjefen forsvarer uttaket, på generelt vis, med at dette er sjansen de har for å «stokke litt om på kortene». Med det så menes det at det neste EM om to år kan ses på som viktigere fordi seier der gir direkte OL-plass i Tokyo.

Jeg tror og skjønner godt hvis Linka er skuffet og litt forbannet etter at hun kjempet seg til OL etter å ha født sitt første barn, for så å bli satt ut i kulden igjen når formen har tatt seg kraftig opp. Det henger liksom ikke helt sammen, bare fordi landslaget skal prøve ut litt andre krefter.

Jeg er for øvrig også skuffet på Kristine Breistøls vegne. Når hun endelig er skadefri har Norge en X-faktor-spiller med unike evner, og som heller ikke er helt borte når det gjelder forsvarsspill. Jeg beklager hvis jeg fornærmer EM-klare Marta Tomac eller Kjerstin Boge Solås nå, men i mine øyne er dere ikke på høyde med Breistøl, verken fysisk eller talentmessig.

Dersom det skal «gambles» litt med flere urutinerte spillere og dette er sjansen man har, burde en av de sjansene blitt gitt LHK-backen. Det sier jeg ikke kun med Larvik-farge i øyene, men også fordi det da henger enda mindre sammen med en vraking av rutinerte Linka for en yngre, mindre rutinert spiller, mens Breistøl ikke får innpass på samme grunnlag.

Uansett tas det en litt høyere odds enn Hergeirsson pleier, og så får desember vise om kupongen hans går inn eller ikke. Spenning er vi sikret uansett nå som Norge kanskje har gjort seg til en litt mindre gullfavoritt i forkant.

Kommentarer til denne saken