Håndballjentene klare til å redde liv

Linn Sulland og Karoline Dyhre Breivang fikk  veiledning i hjerte- og lungeredning  og praktiserte på hverandre.

Linn Sulland og Karoline Dyhre Breivang fikk veiledning i hjerte- og lungeredning og praktiserte på hverandre. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Mandag ble de kurset i hjerte- og lungeredning.

Koren som er tilbake i Norge etter lørdagens jubelkamp for Larvik i mesterligaen, er sykepleier av yrke og kan livredning. Hun mener at dette kurset kommer godt med likevel.

– Jeg er utdannet sykepleier, så jeg hadde det i utdanningen min, men man kan aldri få nok av slike repetisjoner. Jeg synes det er et fantastisk initiativ og tiltak. Det er noe alle burde lært for man kan redde liv med små enkle teknikker som ikke krever så langt opplæring, sa Koren.

Det var Norsk Resuscitasjonsråd som holdt kurset på Norges idrettshøgskole hvor Thorir Hergeirsson har samlet sitt «nye» landslag til helgens to kamper mot Sør-Korea på Gjøvik.

– Sør-Korea har vært en av de store nasjonene i OL-sammenheng og vi møtte dem to ganger i London-OL. De har kanskje vært den mest stabile OL-nasjonen siden slutten av 1980-tallet. De spiller litt annerledes og har en litt annen rytme, annen teknikk og forflytningsevne. Derfor er det interessant for oss å møte dem mer enn i mesterskap. Det er viktig for våre spillere å lære å møte dem og få kjenne dem på kroppen og få en erfaringsbakgrunn når man møter dem igjen i mesterskap.

– Vi har fått til et samarbeid og møter dem en gang i året framover. De kommer til oss nå, mens vi drar til Sør-Korea neste år, sa Hergeirsson.

Oppbyggingsfase

– Vi er tidlig i en oppbygging fram mot å kvalifisere oss til et nytt OL. Første sjanse til å kvalifisere oss til Rio er i EM i 2014. Vi tenker nå å ta med oss erfaringen fra de etablerte spillerne som fortsatt er friske og har en sterk indre motivasjon, og har lyst til å tilhøre laget som skal kjempe for å komme til et nytt OL. Og så vil vi fylle på med frisk pågangsmot, unge spillere som har gått gradene i rekruttlandslaget. Vi vil teste de ut i vårkampene. I mars hadde vi to lag i aksjon, og nå venter Sør-Korea og deretter tre kamper i mai i Scandinavian open i Sverige.

Legge grunnlaget

Hergeirsson vil at kampene skal legge et grunnlag for trenerteamet for å se hvem de skal plukke ut til oppkjøringen mot EM-kvalifiseringen som starter i oktober. I desember er det VM i Serbia.

Larviks kantspiller Linn-Kristin Riegelhuth Koren er en av veteranene som Hergeirsson bygger laget rundt.

– Jeg er i god form, og det er gøy å være på samling igjen. Det er alltid morsomt å spille med flagget på brystet. Sør-Korea spiller litt uortodoks. Dee har en helt annen timing på bevegelser. Vi husker den første kampen i OL, da slet vi litt og klarte uavgjort. Men så slo vi dem i semifinalen etter å ha justert oss litt, sa Koren.

– Denne kampen blir mest trening og litt sparring, men de er et bra lag å trene imot og det er gull verdt for oss, sa Larvik-veteranen. (ANB-NTB)

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags