– Jeg blir bare så rørt, hikstet Hannah, som innrømmet at finaleseier var i overkant av hva hun hadde regnet med.

– Jeg hadde egentlig ikke trodd at vi skulle nå så langt. Men etter hvert skjønte jeg jo at vi var ganske gode, smiler hun blygt.

For Hannah var, sin beskjedne høyde til tross, både høyt og lavt i finalen. Dermed bidro hun sterkt til at laget valset over frustrerte Eggedal-spillere, og vant komfortabelt. Keeper-talentet har stått i må l siden hun begynte på barneskolen, og er ikke i tvil om hvem som er de store forbildene.

– Det er Lene Rantale og Mimi Kopperud, kommer det kontant fra 12-å ringen.

Svak rekruttering
Men mens jentene storkoste seg på hå ndballbanene i Nesjar-cup, er interessen blant guttene nedadgående. Av helgens 85 deltakende lag var bare åtte bestående av gutter. Fem av disse åtte var attpåtil seniorlag. Kun G10-lagene fra Sandar, Halsen og Stag gjorde at cupen ikke ble fullstendig dominert av jentene. Leder for turneringen, Per Sjølyst, innser at man sliter med rekrutteringen på guttesida.

– Det er en stadig økende tendens til at fotballen tar guttene. Det kan virke som om håndball ikke er «tøft nok» lenger, og at det er mer macho å spille fotball, mener Sjølyst.

Hvordan man skal snu trenden, er han usikker på.

– Den samme utviklingen ser man over hele landet. Håndball er ikke så populært hos gutter lenger, og i hvert fall ikke på sommeren nå som fotballsesongen er i gang, sier Sjølyst.

Gode Stag-årganger
Jentene er imidlertid trofaste mot hå ndballen. Jenter fra ni år og opp til voksen alder var i sving i helgen, og med flere lokale lag involvert i finaler. Stags J14 tapte fjorå rets finale mot Larvik Turn. I år fikk de en ny sjanse mot Årvoll, og denne gangen skuslet ikke Stavern-jentene bort seieren. Med 6-4 fikk Stag revansjen de ønsket seg.

– Vi har et lag blant de bedre i Vestfold, og visste vi hadde gode muligheter i dag, sier Jarle Myrdam, som trener laget sammen med Trond Hegg.

– Det har vært en uhøytidelig og morsom cup, og et fint punktum på sesongen, legger han til.

Jentene fra Stag J13 var ikke uventet utilnærmelige i finalen mot Larvik Turn. Dermed gjentok jentene suksessen fra Minnehall-cup noen uker tilbake, der man også gjorde kort prosess med konkurrentene.

Nesjars J-17–lag vant for øvrig også sin klasse, etter 4-3 i finalen mot Gulset.