Lokalavlet unghest til VM

VM-klare: Rebekka Lie Andersen på Beat It skal til unghest-VM. I bakgrunnen står en stolt Jeanette Fåne og ungene hennes.Privatfoto

VM-klare: Rebekka Lie Andersen på Beat It skal til unghest-VM. I bakgrunnen står en stolt Jeanette Fåne og ungene hennes.Privatfoto

Artikkelen er over 4 år gammel

Jeanette Fånes fem år gamle hingst Beat It er tatt ut til VM i sprang for unghester.

DEL

En god sesong med seier i Arctic Equestrian Games og Breeders Trophy har ikke gått upåaktet hen for Jeanette Fåne og hennes hest Beat It.

– Det er morsomt at han har blitt tatt ut til VM, men jeg har ikke hatt så store forventninger til det, forteller Fåne selv.

Hesten har blitt ridd av både Marte Sjøstrøm Andersen og Rebekka Lie Andersen som har gjort suksess i år. I VM er det Rebekka som skal ri femåringen. Siden hesten er norskfødt blir den også prioritert i uttaket.

Foreldrene til Beat It er utenlandske. Fåne hadde en hoppe hun gjerne ville ha noe igjen av og fikk paret den med en hingst av god stamme. Fåne har hatt hesten og fostret den opp på gården på Steinsholt siden fødselen.

– Jeg er stolt. Det er jo den første hesten jeg har avlet. Planen var egentlig å ha den selv og jeg har startet stevner med den. Men nå er hesten på et høyere nivå enn jeg deltar på, og den står i trening på Lier hos en venninne, sier hesteoppdretteren.

Ikke til å bli rik av

Hun driver for øvrig kun med hest som hobby foreløpig ettersom det er vanskelig å leve av det i Norge. Stevner er kostbart og selv om Beat It har begynt å bedekke andre hopper blir det for lite inntjening så langt for Fånes del.

– Jeg tar ting litt som de kommer og en dag av gangen.

Nå har hun for øvrig fått inseminert Beat Its mor med samme far nok en gang i et forsøk på å få et avkom med samme gunstige gener.

– Har man en god oppskrift kan man jo følge den, sier Fåne.

Lovende framtid

Linjen til Beat It har bestått av gode hester tidligere og med den samme foreldrekombinasjonenen vet hun at de samme forutsetningene i alle fall ligger til grunn.

For Beat It har en lovende framtid ettersom den som femåring allerede er kommet med til sitt første mulige VM.

– Den er i startgropen som spranghest og har kun hatt en sesong før denne. Når de blir rundt ni år pleier de å bli regnet som voksne i sprangsammenheng.

Unghest-VM i sprang går fra 17.-20. september i den belgiske byen Zangersheide.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags