Willa vant sitt første proffløp: – Jeg bare ristet på hodet

Willa sammen med seks ganger jockey chanmpion på Øvrevoll, Espen Ski.

Willa sammen med seks ganger jockey chanmpion på Øvrevoll, Espen Ski. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Willa Synøve Marcussen Schou er «bare» amatørrytter, men viste proffene ryggen på galoppbanen på Øvrevoll.

DEL

– Det var sinnssykt gøy, og jeg hadde masse adrenalin. Ekstra gøy var det å slå gutta. Det er mange som tenker de er sterkere og bedre ryttere, derfor var det spesielt gøy å vinne mot dem, sier 25-åringen fra Larvik.

Men det var få som hadde troen før rittet. Ikke bare rir Marcussen Schou som amatør. Hesten hun red, Punktum Finale, var ratet som nummer åtte i spillet. Omtalene var heller ikke i favør duoen, og det sto blant annet at «det synes å bli hardt å kjempes der fremme.»

– Men eiere hadde troen på hesten, og fikk meg til å få det også. Den hadde opplevd en del motgang, og hadde ikke så god selvtillit. Min oppgave var å finne ut av det og få den til å prestere så godt som mulig, sier Marcussen Schou.

I god posisjon

Da rittet gikk av stabelen plasserte hun seg i front, og den posisjonen var det aldri noen som klarte å ta fra henne.

– Det klaffet, og jeg fikk en frontposisjon, hadde øynene rett fram og roste hesten hele tiden. Dermed hadde jeg muligheten til å ta innersvingen og sparte litt tid på det. Nedover oppløpet mot mål, hadde den ørene fram hele tiden. Det var helt sykt når jeg skjønte at ingen kunne ta oss igjen. Etter løpet bare ristet jeg på hodet. Jeg hadde jo aldri trodd at det kunne skje. Det er spesielt gøy å lykkes med en hest som mange ikke hadde troen på.

– Hadde ikke drømt om å vinne

Dermed tok Marcussen Schou sin første seier i et proffløp noensinne. Løpet var det andre proffløpet for Marcussen Schous del. Amatørrytteren fikk delta i et løp allerede for et par uker siden, etter at hun hadde tatt ti seiere i amatørløp. I sitt første proffløp endte hun som nummer seks.

– Det har vært veldig hyggelig å få sjansen til å ri proffløp. Jeg har drevet med ridning hele livet, men man blir aldri ferdig å lære. Jeg er først og fremst veldig glad for at jeg har fått muligheten til å bli med i proffløp som amatørrytter. Jeg setter pris på å få den tilliten. Men jeg var der for å lære, så å vinne det løpet hadde jeg ikke drømt om en gang. Det er en av de beste følelsene jeg har hatt i et løp.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags