Hvaal på åttendeplass i Nederland

Alexander Hvaal under kjøring på Valkenswaardbanen i Nederland lørdag.

Alexander Hvaal under kjøring på Valkenswaardbanen i Nederland lørdag. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Under helgens EM-runde i Rallycross, i Valkenswaard i Nederland, kjørte unggutten Alexander Hvaal (20) inn til en sterk tredjeplass første løpsdag lørdag i klassen SuperCars.

Fullt så bra gikk det ikke under søndagens kjøring.

I den største rallycrossklassen, SuperCars, lå Alexander Hvaal best an av nordmennene med tredje startspor i A-finalen. Men etter første sving havnet bilen hans delvis utenfor banen, og han havnet på 8.-plass etter å ha blitt passert av hele feltet.

Bedre gikk det for Frode Holte fra Mandal, som hadde fjerde beste startposisjon i finalen. Holte fikk en kjempestart og kjørte opp til tredjeplass etter første sving. Den plassen beholdt han helt til mål, kun slått av den russiske seierherren Timur Timerzjanov og Davy Jeanney fra Frankrike.

– Jeg er glad for tredjeplassen. Det gikk bedre enn jeg hadde trodd på forhånd. Det var deilig med en pallplass etter mye slit denne sesongen, sa Holte.

I klassen SuperCars kjører man med 4-hjulsdrevne turbobiler og effekter på 5-600 Hk. Disse bilene akselererer fra 0-100 km/t på ca 2,2 sekunder. Det er raskere enn Formel-1.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags