Ida Bakke fikk gode svar

God gjennomkjøring: Ida Bakke Hansen var fornøyd etter å ha løpt inn til 12,10 og tredjeplass på gårsdagens 100 meter under elitestevnet på Bislett. Foto: Terje Pedersen, ANB

God gjennomkjøring: Ida Bakke Hansen var fornøyd etter å ha løpt inn til 12,10 og tredjeplass på gårsdagens 100 meter under elitestevnet på Bislett. Foto: Terje Pedersen, ANB Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Ida Bakke Hansen reiste fra åpningsstevnet på Bislett i går i visshet om at formen er i anmarsj.

Torstrand-jenta suste inn til tiden 12,10 og tredjeplass på 100-meteren i friidrettens storstue i går kveld. Det var det all grunn til å være fornøyd med.

– Det har aldri gått så fort så tidlig i sesongen. Jeg føler at jeg er der jeg skal være, fastslo Bakke Hansen etter målgang.

Hun var slått med henholdsvis fire og 31 hundredeler av Vidars Line Kloster og Steinkjer-løper Tara Marie Norum. Bak seg hadde hun samtidig flere sterke navn.

Fire uker i USA

21-åringen innrømmet gjerne at hun var spent foran det som var sesongens første virkelige formtest.

– Tidligere i vår har jeg bare løpt noen treningsstevner for treningens skyld, så det er alltid spennende å se hvor man står, fastslo hun.

Ekstra gledelig var sesongstarten med tanke på at vintertreningen ikke har vært hundre prosent optimal. I oktober gjorde hun et inngrep i den ene foten for å få strammet opp leddbånd – og først i januar kunne hun trene med piggsko.

– Jeg har nok mistet litt grunntrening på grunn av det, men den siste tiden har jeg fått trent alt jeg skal, sa Bakke Hansen – som blant annet har vært på fire ukers treningsleir i USA i oppkjøringen til årets sesong.

– Den turen hadde jeg veldig godt utbytte av, fastslo hun.

Drømmer om EM

Lørdag får Bakke Hansen, som også i år løper for Sandnes, nye svar på formen. Da er det elitestevne i Tønsberg, med sterke startfelt også der.

– Der skal jeg løpe 100 meter hekk og 200 meter flatt, opplyser den allsidige larviksjenta, som også i sommer skal kombinere satsing på både korthekk og sprint.

– Jeg skal prøve så godt det lar seg gjøre, men 200 meter og hekken er nok hovedfokus. 100 meter er litt i korteste laget for meg, smilte hun.

Et av sesongens store mål er naturligvis NM, men Bakke Hansen drømmer samtidig om å få med seg et enda større mesterskap: EM i Zürich i august.

– Plass på stafettlaget der hadde vært gøy. Hvis jeg løper fort, kan det være en mulighet, sier hun.

Muligheter til å bevise solid form får hun flere av. Nå venter det konkurranser hver helg i tiden som kommer. Lørdagens elitestevne på hjemmebane i Vestfold, avløses av NM-stafetter og et nytt elitestevne i Florø.

Går det som Bakke Hansen vil, senker hun alle sine perser ytterligere der.

Supertid på 800 meter

Størst oppmerksomhet på Bislett i går var det for øvrig en bergensløper som fikk. Yeimer Lopez hoppet i 2010 av fra Cuba til Spania, og har senere blitt hentet til Norge.

På 800-meteren som i utgangspunktet skulle være en duell mellom Henrik Ingebrigtsen og Thomas Roth, klinte Lopez til med tiden 1.44,01. Verdens nest beste tid i år.

Ellers kan det gå mot lysere tider for norsk spydkast på kvinnesiden, 14 år etter at Trine Hattestad tok OL-gull. I går satte Tjalve-jenta Marie-Therese Obst ny juniorrekord med 56,78.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags