Ida Bakke Hansen innledet med sølv i junior-NM

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Larvikjenta som løper for Runar løp inn til 100 meter under litt vanskelige vindforhold under JrNMs første dag i Sigdal i går. I dag er det kvalifisering og semifinale på 100 meter hekk som gjelder..

På forhånd lå hun litt lavt og håpet på en finaleplass. Derfor er hun godt fornøyd med gårsdagens sølvmedalje.

– I etterkant må jeg si at jeg håpet på medalje, men synes det er bedre å ligge lavt og heller glede seg over fremganger enn å være for optimistisk og bli skuffet, smiler Ida Bakke Hansen. – Jeg er veldig fornøyd. Jeg løp raskest i finalen, så det ble vel i grunnen maks uttelling. Og det var litt motvind i dag, spesielt i semifinalen. Da tok det skikkelig imot.

Tiden i finalen for Ida ble 12,30, og i kval og semifinale løp hun på 12,44 og 12,45.

– Tiden ble ikke all verden, men sølvmedaljen er jeg veldig glad for. Nå føler jeg at formen er inne, og i dag er det favorittdistansen min 100 meter hekk som står på programmet. – Ettersom jeg løp tre heat i går, og det skal løpes kvalifisering og semifinale på 100 meter hekk løper jeg trolig ikke 200 meter i dag. Det blir kort og godt for tett og tøft program. Derfor satser jeg alt på 100 meter hekk, og der bør jeg kunne kjempe om seieren, sier Ida Bakke Hansen.

Robert Bergstå fra Svarstad var ute i 5000 meter finalen, og løp inn til fjerdeplass.

– Det ble et stykke opp til medalje tidsmessig. Noen av løperne satte av gårde i altfor hardt tempo, dermed ble feltet veldig spredt. Nesten hele løpet ble jeg løpende alene, og da er det ikke så lett å holde farten oppe hele veien, forteller Robert Bergstå.

– I tillegg var det mye vind mens jeg løp, så det var tøffe forhold underveis. I og med at jeg ikke har løpt så mye på bane i år som tidligere hadde jeg ikke nok fart i kroppen til å kjempe om medalje. Og de tre som var foran meg i mål hevder seg også i toppen blant seniorene. Plasseringen var bra, men tiden (15.54) var ikke noe å skryte av, sier Robert Bergstå.

Marit Liebe Harneshaug ble slått ut i forsøket både på 400 meter og 800 meter.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags