Ida Bakke Hansen med medaljerush

Storformen i anmarsj: Ex-Fram-jenta, Ida Bakke Hansen, Runar, viste seg fra sin beste side i sitt siste UM i innendørsfriidrett denne helgen, med to gull og ett sølv som fasit. (Arkivfoto)

Storformen i anmarsj: Ex-Fram-jenta, Ida Bakke Hansen, Runar, viste seg fra sin beste side i sitt siste UM i innendørsfriidrett denne helgen, med to gull og ett sølv som fasit. (Arkivfoto)

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

I den splitter nye innendørshallen i Sandnes hadde Larvik med fem deltakere i helgens UM, fire fra Larvik Turn og selvsagt Ida Bakke Hansen, men løperen kan larvik ikke så lett gi slipp på.

– Et riktig oppløftende stevne, sett med mine øyne, sier Ida Bakke Hansen på vår telefoniske oppsummering av ungdomsmesterskapet i friidrett.

To gull på henholdsvis 60 meter hekk og 200 meter, og i tillegg sølv på 60 meter, må vel være grei «kost» å ta med seg, når nå utendørssesongen står for døren.

– Resultatet på 60 meter hekk ble 8,64, og det er personlig rekord, og da klager ikke jeg, kommenterer en av de store for- grunnsfigurene i mesterskapet. Tiden på 60 meter ble 7,85 og på 200 meter ble det notert 25,52, og det var tider, hun godt kunne leve med.

– Jeg har jo vært en del plaget med skader, men i øyeblikket ser det meste greit ut, sier vårt store friidrettshåp. Om noen uker drar en stor tropp av unge friidrettsutøvere til Portugal, og at Ida (19) så fram til denne turen, var i hvert fall ingen overdrivelse.

– Det å komme ned til varmere vær, håper jeg vil slå ut i kraftig formstigning, selv om det sikkert blir noen beintøffe økter, sier hun i optimistiske toner.

–Vi bør absolutt være fornøyd med våre deltakere i UM, fremholder LT-treneren, John Romkes, selv om vi så gjerne også skulle hatt Lars Skaara på startstreken, men Lars er dessverre skadet for øyeblikket, forklarer Romkes.

–Men både han og pappa, Tom, tok turen til Sandnes, og det viser hvilken interesse de har av idretten sin, drar Romkes til med. Ellers ble det satt personlige rekorder på rekke og rad for de unge LT-deltakerne.

Aller gledeligst var nok innsatsen til Synne Frydenlund, for hurtigtoget satte ny personlig rekord på 60 meter (8,39) i semifinalen, og det betydde en oppmuntrende finaleplass for Synne. Odin Stangvik fulgte opp med personlige rekorder på både 60 og 200 meter, og han var også med i lengdekonkurransen. Byamungu Kabiraba satte også personlig rekord på 60 meter, men fikk også opp et brukbart resultat på 200 meter. Eivind Dyndahl senket sin personlige rekord på 800 meter med hele tre sekunder, men tiden måtte underkjennes da han var litt uheldig i løpets aller første kurve. Eivind stilte også opp på 1500 meter.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags