Gå til sidens hovedinnhold

– Usedvanlig lettjente penger

Artikkelen er over 4 år gammel

Idrettslag i Vestfold går glipp av kjærkomne kroner dersom de ikke søker om momskompensasjon innen 15. august.

(Tønsbergs Blad)

– Det er ufattelig enkelt. Jobben tar ikke mer enn fem minutter. Likevel er det mange idrettslag som av en eller annen merkelig grunn ikke gidder å gjøre det. Og da kan de tape flere titalls tusen kroner. Du skal steke mange vafler for den summen, sier organisasjonssjef Bjørn Lauritzen i Vestfold Idrettskrets.

Hvert år kan idrettslagene i Vestfold søke om å få refundert sine momsutgifter. Ikke alle gjør det. I 2016 var det 19 prosent av idrettslagene i Vestfold som ikke søkte.

To tall er nok

At to av ti idrettslag ikke finner det verdt å be om det de har krav på, syns Bjørn Lauritzen er underlig.

– Det er veldig rart. For det er slett ikke vanskelig å søke. Man trenger bare å registrere to tall: Brutto omsetning for regnskapsåret 2016, og klubbens kontonummer. Da kommer pengene automatisk inn på konto rett før jul, sier Lauritzen.

(Saken fortsetter under bildet)

Søknadsfristen er 15. august. I skrivende stund har 70 prosent av idrettslagene søkt.

– Vi håper å øke søknadsprosenten for hvert år, sier Lauritzen.

Uvitenhet?

I en tid der idrettslagene leter i hver krok etter kroner stusser organisasjonssjefen over at det fortsatt er mange som unnlater å søke om momskompensasjon.

– Det kan muligens ha å gjøre med at det er utskiftninger i styre og stell, og at klubbens nye leder ikke vet om ordningen. Derfor er det så viktig å få budskapet ut til alle idrettslag innen fristen, sier Bjørn Lauritzen.

Kommentarer til denne saken