Thaibokseren fra Larvik måtte gå opp to vektklasser for å få god nok motstand i helgen, men like fullt ble det en komfortabel seier for hjemmehåpet i klasse b mot svensken Maciej Naus.

– De tre første rundene tok jeg det litt rolig og kjente på hvordan taktikken hans var. Han slo ikke så veldig hardt, men knærne hans var farlige. Det var vanskelig å komme innpå ham siden han var ganske høy, oppsummerer larviksgutten.

– Jeg kjente ikke til motstanderen fra før og sjekket heller ikke ham opp før kampen og visste ingenting om karen, men jeg er kjempefornøyd med seieren i denne vektklassen, forteller Mulic rett etter kampen lørdag.

Da kampen var over etter fem runder var det liten tvil om hvor seieren skulle havne. Dommerne var samstemte, og Mulic vant 3–0 på dommerpoeng.

– Jeg følte jeg gjorde det bra i bryteklinsjen og at jeg også fikk mange poeng da jeg kastet han i bakken.

 

God støtte fra publikum

Mulic begynte med thaiboksing for to og et halvt år siden, og helgens kamp var den første på hjemmebane. Dermed hadde han naturlig nok publikum i ryggen under fighten.

– Jeg følte at det var et veldig press og at jeg måtte vinne, så det var veldig deilig å klare det, forteller Mulic, som håper å gå en ny kamp om noen måneder.

– Det har vært veldig hektisk i det siste, så det skal bli godt med en liten pause nå, avslutter han.

 

Fornøyd trener

Trener og arrangør Christopher Heum fra Larvik Combat Center var godt fornøyd med seieren til Mulic.

– Damir skal ha mye kred for at han gikk opp to vektklasser. Vi slet med å finne motstandere til ham, og derfor måtte vi opp i vektklasse. I dag konkurrerte han i klassen -74 kg, og det er veldig stor forskjell fra den klassen Damir egentlig bokser i. Jeg er kjempestolt av Damir, og det her har vi jobbet lenge og hardt for, påpeker Heum som for øvrig har lagt ned utallige timer de siste månedene i arbeidet med å arrangere stevnet som er det største av sitt slag i Norge i år.

– Vi setter pris på all støtten vi har fått på hjemmebane. Det var snaue 300 stykker innom her i dag. Vi hadde håpet på noen flere tilskuere, men vi er takknemlige uansett med den støtten vi har fått. Det er kult at Damir får vist seg fram på hjemmebane. Vi kommer tilbake neste år!

Thaiboksing utøves vanligvis i en boksering, men kampene i Arena ble gått i MMA-bur, og stevnet samlet de beste utøverne i Skandinavia.