Samtalene startet for fullt i vår, og siden august har Valhall Gym vært en del av Larvik Kampsportmiljøet.

– Vi blir flere folk her, det er én ting, og det blir mer levende. Dessuten har vi mange synergieffekter. Man får andre impulser, andre trenere, og man er flere som kan ta hånd om det frivillige arbeidet som må til, sier Svend Seierstad i Larvik Kampsport.

Etter sammenslåingen av de to kampsportstedene tilby en rekke kampsportgrener inne i Mesterfjellet. Valhall Gyms grapplingkurs (gripeteknikker i kampsport som brukes i for eksempel MMA, brasiliansk jiu-jitsu og bryting) supplerer Larvik Kampsport sitt tilbud om boksing, kickboksing og thaiboksing.

Egentlig kunne de to stedene ha gått sammen for rundt tre år siden, da thaiboksingen flyttet fra Valhall til Larvik Kampsport. Men da var ikke Tommy Rasmussen, som har drevet Valhall Gym i mange år, helt klar for å gi fra seg hjertebarnet sitt. Nå er han glad for valget.

– Larvik er ikke stort, og det er egentlig bare tull å sitte og slåss om de samme folkene når vi kan slåss med hverandre, sier Tommy og ler.

Har pusset opp

Inntoget til Valhall Gym har gjort at Larvik Kampsport har sett seg nødt til å pusse opp for å tilpasse seg det som kommer inn. Den ene salen har fått helt ny matte og nye vegger

– Vi prøver å holde lokalene rimelig i stand, og for å få dem ned hit måtte vi gjøre en investering blant annet i salen de har som hovedbase, sier Seierstad.

Og Rasmussen, som er tidligere proffutøver, sparer ikke på superlativene når han skal beskrive hvordan de har fått det.

– Jeg har vært mange steder rundt i verden og i Norge, og jeg tror jeg med hånden på hjertet kan si at det er et av de fem beste stedene når det gjelder matte og vegg jeg har vært på i hele mitt liv. Det er så fresht, fint og glatt, og det gjør nok noe med at folk kommer også. Det er hyggelig og fint å være der, sier han og roser også de som holder lokalene rene.

– Jeg har enda ikke sett de som vasker her, men har enda ikke kommet hit og det har vært møkkete.

Les også: Mener MMA bør bli lov i Norge

Plass til flere

Larvik Kampsport hadde 180 personer på sine kurs i fjor. På de to kursene Valhall Gym kjører er det et sted mellom 20 og 30 deltakere.

– Om vi rokerer på timeplanen kan vi kanskje huse en gruppe til. Vi er ikke på spesiell jakt etter det, men det er mulig. Vi trenger ikke ha inn folk for å overleve, men tar heller inn folk for at vi selv skal bli bedre, sier Seierstad.

Les også: Fjellhallen fylt av kickboksere

– Men det er klart plass til flere mennesker på de partiene vi har også. Det er et godt miljø her og masse mennesker, men fortsatt plass til flere, sier Rasmussen.