Klare for Kon-Tri

Signe Eriksen, Berit Austefjord og Tone Bergene Aabrekk er klare for ettermiddagens Kon-Tri som lag.

Signe Eriksen, Berit Austefjord og Tone Bergene Aabrekk er klare for ettermiddagens Kon-Tri som lag.

Artikkelen er over 6 år gammel

Tre venninner. Tre øvelser. Når startskuddet for Kon-Tri smeller i ettermiddag har de tre klare egne mål. I beste Heyerdahl-ånd.

DEL

Tre venninner. Tre øvelser. Når startskuddet for Kon-Tri smeller i ettermiddag har de tre klare egne mål. I beste Heyerdahl-ånd.

Sola er i ferd med å takke for seg over Langestrand. På Batteristranda diskuterer Signe Eriksen, Berit Austefjord og Tone Bergene Aabrekk ettermiddagens plan. Gå hardt ut? Knekke motstanderne i Veldrebakken? Eller kjøre jevnt og rolig?

– Herregud! Jeg har nok med å holde meg flytende, sier Signe Eriksen som skal ta seg av første etappe og de 750 meterne i det flytende element.

Hun har tilbrakt flere år i Farrishallen, men sjøen er hun mer skeptisk til.

– Jeg er skeptisk til andres armer og bein. Og bølger ikke minst, sier hun og drømmer om stille vann og ingen konkurrenter altfor nære innpå.

Berit Austefjord har vært en nestor innen volleyballen i byen, og innrømmer at det kribler litt ekstra når hun får startnummer på brystet. helt ukjent er hun heller ikke med triatlon, Gråtassen i Kodak har hun vært med på flere ganger.

– Jeg har vært glad hver gang jeg har kommet meg på land selv om svømmedistansen bare har vært 300 meter, sier hun og har selv valgt seg sykkel og de 20 kilometerne rundt i nærområdet som sitt bidrag til laget.

Tone Bergene Aabrekk er Stavernsjente bosatt i Stavern, men har tilbrakt opp. til flere sesonger med Berit på Larviks volleyballag. Tone er valgt ut til å bryte målsnøret etter fem kilometernes løping i Indre havn.

– Jeg er mosjonist og har vært med på en del løp fordi jeg har aktive unger. Sist helg var jeg til og med på Pinås-løpet. Det sitter i beina ennå, smiler hun.

Men med startnummer på brystet, lover de full guffe hele veien.

– Jeg har et mål, men det er hemmelig. Hvis du skriver at jeg satser på å ta igjen en spesiell på mine 20 sykkelkilometer, vil hun skjønne det med en gang, ler Berit.

Kon-Tri skal i løpet av de neste fem årene bli landets største og viktigste triatlonkonkurranse. 220 påmeldte i år skal mangedobles i løpet av kort tid. Med en merkevare bygget på Thor Heyerdahls nysgjerrighet, raushet og mot skal arrangementet trigge mosjonister og aktive fra det ganske land.

– I jubileumsåret til byens store sønn, mente vi det var viktig og riktig å gi arrangementet et navn som forbindes med Heyerdahl. Og vi har fått godkjenning av Kon-Tiki museet, sier Birgitte Gulla Løken som på vegne av Larvik Svømmeklubb og Nanset IF står som arrangør av Kon-Tri.

Det konkurreres i tre klasser. Aktive, mosjonister og lag. Alle grupper sendes ut med fem minutters mellomrom. Og alt skjer rundt Indre havn.

– Dette er en fantastisk arena for denne typen arrangementer. Det har vi sett både gjennom Larviksløpet og forrige helgs Granfondo, sier Gillia Hockley fra Heyerdahlkomiteen i Larvik kommune.

– Vi hadde leder av Triathlonforbundet på besøk, og han framholdt nettopp beliggenheten og nærheten til publikum, sier Løken som lover at publikum skal kunne følge de 220 deltakerne tett på hele veien.

– Vi regner med at de kjappeste bruker rundt en time på alle tre øvelsene, legger hun til.

Heyerdahl er ikke glemt. Nå skal også bysbarnets verdier spikres fast gjennom et eget idrettsarrangement.

– Triatlonøvelsens akilleshæl er gjerne svømming. Mannen som satte over Stillehavet til Polynesia på en balsaflåte kunne ikke engang svømme.

– Han våget likevel. Vi ønsker at våre deltakere skal flytte egne grenser. Ha mot til å bli med. Det skal bli vårt image, sier Gulla Løken.

Mestring, begeistring og grensesprenging er nøkkelord når starten går i ettermiddag.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags