– Det var på tide med en forandring, det var ganske slitt her. Vi vil jo at standarden skal opprettholdes slik at folk fortsatt ønsker å komme, forteller styreleder for Stavern klatre- og buldreklubb Espen André Corneliussen.

 

Akkurat i tid for høstferien har de pusset opp hallen slik at de har nymalte vegger, benker som er trukket og rotert på klatrerutene og klatregrepene. Alt basert på dugnad og frivillig arbeid.

– Vi er helt avhengig av dugnad. Det er helt gull med dem som stiller opp og pusser opp, skrur om og er ledere i hallen på betjente dager. Da har vi også mulighet til å holde tilbudet rimelig, fortsetter styrelederen.

For alle nivåer

I hallen er det sju vanskelighetsgrader med fargekoder på klatregrepene. Slik er buldring, klatring på lav høyde uten sikring, noe for alle nivåer.

– Det som er så fint med klatring og buldring i hallen er at man kan komme hit uavhengig av nivå og alder. Det er en flott aktivitet for familien. Her er det ikke noe vinn eller tap, bare lek og utfordringer. På den måten lærer ungene å konkurrere mot seg selv, sier Stein Ivar Hovland.

Han legger også til friheten med hallen: at du kan komme når du vil, og ikke er avhengig av bestemte treningstider.

God mestringsfølelse

Søndag ettermiddag var det både små og store som besøkte hallen.

– Jeg er her hver uke og synes hallen har blitt fin. Det er noen vanskelige ruter, men fortsatt morsomt, forteller Aksel Urnes Hovland (8).

 

– Man skal ikke ha buldret så lenge før man får taket på det. Det gjør at man får en god mestringsfølelse og vil bare ha nye utfordringer, sier Kristoffer Johansen (22).

Flere skoleklasser og jenter

Ildsjelene i klubben har fått god økonomisk støtte fra sanitetsforeningen i Stavern og sparebankstiftelser, samt bedriftsstøtte og penger fra kommunen. Klubben har nå 60 medlemmer med stort aldersspenn, og Corneliussen understreker at det er plass til fler.

 

Styret ønsker at flere skoleklasser kommer en tur, men også at flere jenter blir aktive.

– Det er flest gutter her, men jeg har sett jenter være innom her også. Det hadde vært utrolig gøy om flere jenter slang seg på.

Og 18. oktober byr sjansen seg, for da holder hallen åpent for introdusering i buldring for jenter og damer.

Klart for julebuldring

I høstferien holder hallen åpent som vanlig.

På mandager er det barnebuldring og på onsdager er det ungdomsbuldring, som begge er gratis tilbud. Utenom disse dagene er hallen åpen med selvbetjening, og besøkende er selv ansvarlige for sikkerhet og lære hvordan man buldrer.

Ved juletider er det dessuten klart for julebuldring, hovedsakelig for klubbens medlemmer.

– Det blir uhøytidelig med morsomme konkurranser for alle, gløgg og julestemning, lover Corneliussen.