Finn fram klisteret - i dag er det Vindfjelløpet!

KLAR, FERDIG, GÅ: Drøyt 500 deltakere gikk Vindfjelløpet i 2017. Her et bilde fra starten.

KLAR, FERDIG, GÅ: Drøyt 500 deltakere gikk Vindfjelløpet i 2017. Her et bilde fra starten. Foto:

I dag arrangeres den 73. utgaven av Vindfjelløpet, men de langrennsglade utøverne kan se langt etter blå Swix og drømmeforhold.

DEL

De dystre værutsiktene har nok gjort sitt til at påmeldingen er lavere i år enn tidligere til det tradisjonsrike rennet på 41 km som går fra Viddaseter til fylkesanlegget for ski i Borgen.

- Per nå er det 320 deltakere, og det er litt lite. Vi ligger etter skjema. Sammenlignet med fjoråret er det 120 færre påmeldte. Folk sitter nok på Yr.no og følger med, og det er jo ikke akkurat meldt kjempevær. Jeg tror nok løypeforholdene kommer til å bli det minste problemet. Løypene kommer til å bli kjempefine, for nå er det så mye kald og tørr snø, så litt regn skal gå bra. Det er nok over meteren med snø på skauen, forteller rennleder Ole Tallakstad fra arrangørklubben Svarstad IL.

Slik er det nå: Ole Tallakstad står foran det som litt bak han vil bli startområdet til Vindfjelløpet i år.Privatfoto

Slik er det nå: Ole Tallakstad står foran det som litt bak han vil bli startområdet til Vindfjelløpet i år.Privatfoto

Selv om påmeldingen har vært mindre enn vanlig, håper Tallakstad på at en god del flere skal finne veien til Viddaseter og startområdet til søndag.

Les også: Her ble det delt ut nesten to millioner kroner – sjekk hvem som fikk penger 

- Statistikken viser at det er mange som melder seg på den siste uka, så vi har fortsatt trua på at vi skal få over 400 løpere, legger han til.

Mange turrenn har de siste årene opplevde nedgang i antall deltakere, men dette har ikke vært tilfelle for Vindfjelløpet, som for øvrig er seedingrenn til både Vasaloppet og Birkebeinerrennet.

- Hvert år deltar vi på turrennsmøtet til Norges Skiforbund, og slik det har vært de siste årene, har det vært stor nedgang i antall deltakere i mange turrenn, men ikke i Vindfjelløpet som har holdt seg stabilt rundt 500 deltakere per år, forteller Tallakstad.

Les også: Tirsdag morgen presenterte han de sportslige ambisjonene til sponsorene. Noen timer senere var Geir Oustorp fristilt fra jobben som trener

Hvis værmeldingen slår til, kan det være lurt å finne fram klisteret, og hvis man synes det er vanskelig å treffe med smøringen, er det hjelp å få.

- Vi har et samarbeid med firmaet Skislip, og de har faktisk gratis smørehjelp i startområdet, så det er vi veldig takknemlige for.

For å arrangere Vindfjelløpet er det mange dugnadssjeler i sving, og skirennet er en god inntektskilde for Svarstad IL.

- Det er 80 stykker som hjelper til med å dra arrangementet i land, og det er vi helt avhengige av. Hvert år overføres det et sekssifret beløp til Svarstad IL, så det er gull å ha en slik fellesdugnad èn dag i år som gir så mye tilbake til idrettslaget, påpeker rennlederen.

Skulle man synes at 41 km er i lengste laget, tilbyr Vindfjelløpet også en kortere utgave på 26 km både med og uten tidtaking.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags