– Jeg var visst ikke så treig i spurten som jeg trodde

Tok spurten: Roy-Arne Tollefsen fra Kongsberg IL var sterkest i spurten og vant årets utgave av Vindfjelløpet.

Tok spurten: Roy-Arne Tollefsen fra Kongsberg IL var sterkest i spurten og vant årets utgave av Vindfjelløpet. Foto:

Roy-Arne Tollefsen fra Kongsberg IF vant Vindfjelløpet etter en imponerende spurt i hard kamp med seks andre konkurrenter.

DEL

Det kom nemlig sju mann inn på Borgen skistadion i Svarstad samtidig tidlig søndag ettermiddag, og det var den nest eldste av dem som viste seg kvikkest da det hele skulle avgjøres etter 41 kilometer i motvind og med «sugeføre».

– Jeg var visst ikke så treig i spurten som jeg trodde. Jeg er ingen ungdom, lenger men i dag holdt det til seier, smiler 38-åringen fra Kongsberg.

Tolv år uten ski

Tollefsen satset hardt som langrennsløper helt til han var 22 år. Da ble det bråstopp for buskerudmannen.

– Etter at jeg ga opp satsningen, hadde jeg ikke ski på beina på tolv år. De fire siste årene har jeg trent godt, men jeg har også en familie jeg må ta hensyn til, påpeker dagens mann i Vindfjelløpet.

Vinnertiden i løpet ble 1:56:21.0. Sølvvinner Sigurd Sollien Hulbak (Team Synnfjell) var ett sekund etter Tollefsen, mens Eirik Abrahamsen fra Stokke IL var ytterligere sekundet bak. Syvmannsgruppa holdt følge gjennom hele løypa, og det ble altså en spennende avslutning på rennet.

Syk og suveren vinner i kvinneklassen

Like spennende var det ikke i dameklassen. Det var tidlig to kvinner som skilte seg ut, men til slutt var det Elin Hagavold fra Eggedal IL som kom i ensom majestet til mål. Allsidige Brita Cecilie Mustad fra Stathelle og Omegn IL ble slått med nesten ti minutter, og bronsevinner Inger Anne Lofthus fra Heddal IL var ytterligere 20 sekunder bak.

– Det ble et tøft løp, på grunn av det bløte føret og motvinden, men jeg forsøkte å gå jevnt. På forhånd var jeg usikker på formen, for jeg har vært syk og har akkurat avsluttet et antibiotikakur, forteller Hagavold som nå har vunnet Vindfjelløpet tre ganger. Hun har for øvrig også en 2. plass. Vinnertiden i år ble 2:08:25.0.

Suveren: Elin Hagavold fra Eggedal IL var helt overlegen i Vindfjelløpets kvinneklasse - selv etter at hun har vært syk den siste uka.

Suveren: Elin Hagavold fra Eggedal IL var helt overlegen i Vindfjelløpets kvinneklasse - selv etter at hun har vært syk den siste uka. Foto:

Beste lokale kvinne var Svarstad ILs egen Liv Omholt Berrefjord. Hun ble nummer tolv, drøyt 33 minutter bak vinneren.

På den «korte» løypa, 26 kilometer, ble Kristin Melby Jacobsen - Svarstad IL - nummer to totalt og best i sin klasse (J13-16). Dette var en strålende prestasjon av ungjenta.

Far og sønn først i løypa

Det var også en Trimklasse som var ute og gikk 26 kilometer, og denne gjengen gikk ikke på noen offisielle tider. Først i mål her var far og sønn Fjelldal - Jon og Arnt - som sammen suste over mållinja 1:48 etter at de startet på Vindfjelltunet.

– Jeg hadde som mål å gå under to timer, og det gikk jo greit. Det var gode forhold fra start, men det ble litt bløtere underveis, sier Arnt (13) som er godt kjent i området etter mange skiturer med pappa og lagkamerater i Svarstad IL.

For øvrig var det atter en gang et strålende arrangement, og de nærmere 400 deltakerne fikk en god opplevelse i det tradisjonsrike langrennsløpet som søndag ble arrangert for 73. gang.

Først til mål: Arnt og Jon Fjelldal fra Svarstad IL var de to første som uavhengig av klasse og distanse passerte målstreken på Borgen skistadion.

Først til mål: Arnt og Jon Fjelldal fra Svarstad IL var de to første som uavhengig av klasse og distanse passerte målstreken på Borgen skistadion. Foto:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags