Både gull og sølv for larviksutøvere

GULL OG SØLV: Josefine Tomine Eriksen tok både gull på 400 meter og sølv i stafetten.

GULL OG SØLV: Josefine Tomine Eriksen tok både gull på 400 meter og sølv i stafetten. Foto:

I helgen ble junior-NM i friidrett arrangert i Harstad i Troms fylke. I alt tok åtte larviksutøvere turen til det kalde nord for å konkurrere. Det endte med fem medaljer til troppen fra Larvik.

DEL

Det ble en god helg for larvikingene som reiste til Harstad i helgen. I alt tok friidrettsgjengen med seg fem medaljer tilbake fra juniornorgesmesterskapet.

– Jeg må bare si at jeg er kjempefornøyd, forteller trener Ole-Petter Henriksen.

LES OGSÅ: Lærerik EM for Stavernsduo

Dobbelt gullgutt

Henrik Semb gjorde rent bord i Harstad og tok gull i både 400 meter og 400 meter hekk.

– Jeg er veldig fornøyd. Man kan jo nesten ikke være annet enn det når det går så bra, forteller han,

Spesielt imponerte han i hekkeløpet, hvor han satte ny personlig rekord i svært skiftende vindforhold.

– Det ble ny pers på nesten to sekunder, noe som ble en god prestasjon siden det var så utfordrende vindforhold i perioder.

Planen var egentlig at Semb skulle stå over resten av sesongen etter junior-NM, men nå sikter han seg inn på NM i Sandnes om to uker.

– Så får vi se om jeg også deltar på Østlandsmesterskapet neste helg. Det har jeg ikke bestemt meg for riktig enda, avslutter en fornøyd Henrik Semb.

Eriksen med gull og sølv

Josefine Tomine Eriksen tok også gull i sin 400 meter. I finalen løp hun på 56,14.

– På grunn av vinden tenkte jeg ikke så mye på tiden, bare på plasseringen, forteller Eriksen.

I juli var heller ikke Eriksen fornøyd med egen innsatts da hun ikke nådde semifinalen i U20-EM i Grosseto. Nå, etter NM i Harstad forteller hun at du er fornøyd med plasseringen, men ikke med tiden.

– På grunn av vinden planla jeg å ikke åpne for hardt og ta det rolig i starten. Mot slutten ga jeg bare gass og klarte å kapre førsteplassen.

Neste helg er det mulig at Eriksen skal representere Norge i landskamp i Sverige, men det forteller hun at hun ikke har begynt å tenke på enda.

– Jeg tar en konkurranse av gangen. Nå skal jeg trene og gjøre meg ferdig i Harstad før jeg begynner å tenke på neste helg, avslutter Eriksen.

Søndag tok også Eriksen sølv sammen med Linn Helen Hem, Saranda Kryeziu og Margrethe Lauritzen i stafett. Markus Henriksen avsluttet helgens mesterskap med en fjerdeplass på 110 meter hekk. På 400 meter kom han inn på tiden 64,23.

LES OGSÅ: – Skal gå for gull i VM neste år

(Artikkelen fortsette under bildet)

FRA BRONSE TIL SØLV: Kaja Mørch Pettersen tok med seg sølvmedalje hjem fra junior-NM i Harstad. For drøye to uker siden tok hun bronse i Ungdoms-OL.

FRA BRONSE TIL SØLV: Kaja Mørch Pettersen tok med seg sølvmedalje hjem fra junior-NM i Harstad. For drøye to uker siden tok hun bronse i Ungdoms-OL. Foto:

Fornøyd Pettersen

For Kaja Mørch Pettersen endte mesterskapet med både medalje og ny rekord. Med 50,36 meter med 600 grams spyd, satte hun ny norgesrekord for 16-åringer med 2,5 meter.

– Jeg er veldig fornøyd med resultatet. Målet var pallplassering så andreplass er så absolutt noe jeg er fornøyd med, forteller Pettersen.

Lørdag ble det også klart at Kaja, muligens sammen med Josefine, skal representere Norge under juniorlandskamp i Umeå neste helg. Der blir hun å møte utøvere fra Sverige, Finland og fra et sammensatt lag fra Danmark og Island.

Etter landskampen er sesongen over for Kaja, inntil U18 EM i Györ i 2018.

– Jeg synes det har vært en bra sesong, selv om noen småskader har satt noen stoppere for resultater, avslutter Kaja Mørch Pettersen.

Avsluttet med fantometappe

Trener Ole-Petter Henriksen legge lite skjul på sine følelser rundt helgens mesterskap i Harstad.

– Jeg må bare si at jeg er kjempefornøyd. Også er det dritgøy at det hele avsluttes med en slik stafett som det ble.

Josefine Tomine Eriksen løp siste etappe i stafetten.

– Hun startet litt bak og gjennomførte rett og slett en fantometappe, som sikret sølvmedaljen.

– Også det at Henrik perset var virkelig sterkt. Vinden gjorde det litt vanskelig i helgen, så det å klare å dra ut en ny personlig bestenotering er virkelig sterkt. Han har hevet seg mye den siste tiden.

Henriksen mener at medaljene kunne blitt en mer i tallet hadde Malin Edland kunne deltatt.

– Det er synd at Malin ikke kunne delta. Hadde hun det, ville vi nok ha fått en gullmedalje på 800-meter også.

Oppsummert mener Henriksen at helgens mesterskap har vært en positiv opplevelse for hele gjengen fra Larvik Turn.

– Alle har hevet seg og lært mye i helgen. Det har også vært en gøy opplevelse å oppleve som et lag som støtter hverandre, avslutter Henriksen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags