Kan Turns unge utøvere hevde seg i senior-NM i helgen?

Skal bryne seg mot eliten: Andreas Ofstad Kulseng (t.v.) og Kristian Steen skal sammen med Alfred Hauane og Henrik Semb løpe 4x400 meter under NM i friidrett på Hamar til helgen. Med unntak av Semb, holder resten av laget fremdeles junioralder.

Skal bryne seg mot eliten: Andreas Ofstad Kulseng (t.v.) og Kristian Steen skal sammen med Alfred Hauane og Henrik Semb løpe 4x400 meter under NM i friidrett på Hamar til helgen. Med unntak av Semb, holder resten av laget fremdeles junioralder. Foto:

I helgen reiser et knippe av Turns unge friidrettsutøvere til Hamar for å delta under NM.

DEL

Det er ikke lenge siden Larvik Turns stafettlag tok gull i juniorklassen på 4x400 meter i NM på Lillehammer, og nå skal tre av disse unggutta - sammen med «voksne» Henrik Semb - kjempe om heder og ære i seniorklassen. Det blir trolig betydelig tøffere for gutta fra Lovisenlund.

LES OGSÅ: Imponerende NM-gull til disse Turn-guttene - knuste tiden fra i fjor

– Vi har et bra lag, så gjenstår det å se hva det holder til. Jeg har lite kunnskap om de andre lagene vi møter, sier Kristian Steen som var nær ved å kvalifisere seg individuelt på 400 meter og 400 meter hekk til helgen.

Lagkamerat Andreas Ofstad Kulseng, som har hatt en oppsiktsvekkende framgang etter at han startet med friidrett, har kvalifisert seg til å løpe 200 og 400 meter individuelt i helgen.

– Jeg tar dette først og fremst som læring. Det blir gøy å ha landets beste rundt meg, og jeg får forsøke å henge med på tempoet som kommer så lenge som mulig, smiler Andreas som stadig tar nye personlige rekorder på friidrettsbanen.

LES OGSÅ: Andreas med nye perser på to distanser: – Det er ingenting som sier at det stopper nå

Mandag ettermiddag var Kristian og Andreas alene på trening uten lagkameratene Henrik Semb og Alfred Hauane (kom senere til treningen), som altså utgjør Larvik Turns stafettlag på Hamar. Semb skal i år som i fjor, også løpe mot selveste Karsten Warholm på 400 meter hekk.

– Det har herjet litt forkjølelse hos gutta, men vi satser på at samtlige er i slag til helgen, sier trener Ole Petter Henriksen.

Det er imidlertid flere som reiser til mjøsbyen til helgen. Kaja Mørch Pettersen og Linnea Greiff deltar i spydkonkurransen, mens sprinteren Synne Frydenlund skal konkurrere på både 100 og 200 meter.

Til Hamar: Kaja Mørch Pettersen (bildet) og Linnea Greiff er klare for NMs spydkonklurranse på Hamar i helgen.

Til Hamar: Kaja Mørch Pettersen (bildet) og Linnea Greiff er klare for NMs spydkonklurranse på Hamar i helgen. Foto:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags