Kaja ute av U20 EM: – Teknikken satt ikke

UTE: Kaja Mørch Pettersen kastet 56, 22 meter i siste stevne forrige sesong. Under U20 EM gikk ikke spydet like langt.

UTE: Kaja Mørch Pettersen kastet 56, 22 meter i siste stevne forrige sesong. Under U20 EM gikk ikke spydet like langt. Foto:

Kaja Mørch Pettersen kom til kort i forsøket i Borås.

DEL

Det skulle være enkel match for den talentfulle spydkasteren. Det automatiske kvalifiseringskravet var på 52 meter, tidligere i år tangerte 17-åringen sin egen norske U18-rekord på 56.22 meter. Men de siste månedene har hun slitt med en skade i foten og var derfor ekstra spent før sesongens største begivenhet.

I første omgang åpnet hun med et kast på 48.60 meter, og i den andre omgangen landet spydet på 47.73 meter og lå som nummer 18. Larvik Turn-utøveren økte til 49.13 i siste omgang, det holdt imidlertid ikke til en plass i finalen. Mørch Pettersen endte på en 19. plass total.

– Jeg hadde håpet på en finale, men i dag var kastene mine dessverre ikke bra nok og jeg var rett og slett ikke god nok. Det hadde vært ekstra gøy å få til et bra kast i dag siden det er EM, men teknikken satt ikke i dag. Jeg har slitt med en skade og ikke fått trent helt skikkelig en periode. Nivået er høyt her og det hjelper ikke å kaste dårlig teknisk om man skal komme seg til finale, sa en litt skuffet Mørch Pettersen til friidrett.no.

– Det er gøy å være her, nå blir det artig å heie på de andre norske. Jeg tar med meg erfaringen med å ikke prestere helt som man ønsker i et mesterskap og hele settingen som er rundt et mesterskap, sa kasteren som nok fort kan slå til under U20-VM neste år.

Runar-løper Mari Roligheten Ruud fra Eskedal i Hedrum skal først i aksjon på kvalifiseringen på 3000 meter senere i dag.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags