Gå til sidens hovedinnhold

Larviksgutter i tidenes gjørmerace

Artikkelen er over 3 år gammel

Med skybrudd, storm og hard vind som opptakt ble årets utgave av Gotland Grand International i motocross tidenes tøffetse. Og to larviksgutter var med i gjørmehavet.

 

Unggutten Anders Thon Sletsjøe og superveteranen Jostein Bøe var begge med, og det ble usedvanlig tøffe runder. Anders kom på 48. plass i sin klasse med rundt 300 deltakere. Han deltok i GGi for 6. gang. I år hadde han en del problemer med nedslitte bremser og noen fall. Målet var å kjøre seks runder, men han måtte nøye seg med fem i årets utgave.

Mens Jostein Bøe, som starter i klasse over 60 år, hadde et uhell og måtte bryte.

 

– Det var virkelig en utfordring å kjøre der, for å si det mildt. Kanskje spesielt fordi jeg ikke lagt ned så mye trening i forkant som jeg burde ha gjort. Studier i Stavanger gjør at jeg må trappe ned satsingen på motocross, men det er fortsatt moro å være med, forteller Anders Sletsjøe Thon.

Til tross for at han bare er 23 år, har han holdt på med cross i rundt 12 år, men han innser at det ikke lenger kommer til å bli stor satsing:

– Nei, tida er nok gått for å bli ordentlig god, men det er moro å henge med. Ingen problemer å gjøre det i denne sporten, sier han.

 

Han forteller videre at den største utfordringen når det gjelder å kjøre på en så sølete bane, er å holde seg stående på sykkelen. Det er lett å falle end på setet og dermed ikke ha så god kontroll. Banen blir veldig preget av spor, men heldigvis var det bare 3–4 partier som var preget av gjørme. Resten var helt fin, så selv om et ble mer fall og uhell enn normalt, så var det helt greit å konkurrere der. Noen fall ble det også på Anders, men ingen heldigvis alvorlige for larviksgutten.

Konkurransen på Gotland hadde i år samlet 3.500 førere fra mange land. Løpet varer i tre timer, og det er et voldsomt adrenalinkick når starten går. Alle har to obligatoriske stopp for påfyll av både bensin og mat.

Kommentarer til denne saken