Hans Kristian vil revansjere fjorårets nier

GÅR FOR GULL: Hans Kristian Wear vil revansjere fjoråret. Her fra da han ble skytterkonge under Landsskytterstevnet på Voss i 2012.

GÅR FOR GULL: Hans Kristian Wear vil revansjere fjoråret. Her fra da han ble skytterkonge under Landsskytterstevnet på Voss i 2012. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Hans Kristian Wear er Styrvoll skytterlags stor håp under årets Landsskytterstevne. I år håper han å revansjere fjorårets millimeter.

DEL

27. juli er det igjen klart for Landsskytterstevne, denne gang i Førde i Sogn og Fjordane.

I fjor endte skytterkongen fra 2012 Hans Kristian Wear på kongelaget. I kampen om kongetittelen skjøt Wear en nier på første skudd og lang oppladning og store forhåpninger forsvant brått. I år vil Lardølingen ha revansje.

– Ambisjonen og muligheten er der, forteller Wear.

LES OGSÅ: Stolte og skuffede lardølinger

– Alt skal klaffe

Styrvoll skytterlags store skyttersønn har ikke få meritter fra Landsskytterstevnet å skryte av. Siden han tok kongetittelen har Wear vært på kongelaget samtlige år, med unntak av 2014. Til sammen har han tatt plass på kongelaget sju ganger i karrieren.

– Jeg er så absolutt fornøyd med den karrieren jeg har hatt og at jeg har klart å komme meg med på kongelaget så jevnt gjennom årene, oppsummerer Wear.

Wear forteller at han har hatt en god opp kjøring til årets Landsskytterstevne.

– Ja, det har gått bra, omtrent som vanlig bortsett fra at jeg har hatt en ganske mye mer roligere sesong.

Under fjorårets kamp om kongetittelen skjøt Wear en 9,9 på det første skuddet.

– Det viser bare de marginene som er i denne sporten. Alt skal klaffe for at det skal gå bra. Hodet skal være med, dagsformen skal være på plass. Alt må være i rute for at man kan kalle seg skytterkonge etter Landsskytterstevnet.

Nå er lardølingen revansjelysten.

– Jeg går for gull i år også, men her er det mange om beinet. Muligheten og ambisjonen er der, så nå er det bare å kjøre på, avslutter Wear.

LES OGSÅ: Kan ta storeslem i kongelaget på Landsskytterstevnet

Som datter - så mor

Til sammen skal 11 skyttere fra Styrvoll skytterlag delta i årets Landsskytterstevne. Blant dem finner vi Lone og Ingebjørg Skoglund Nakjem, som begge deltar for første gang i år.

– Ingebjørg har skutt i to år nå og deltatt på en del stevner i år. Jeg er med litt for gøy, men jeg trives godt i skyttermiljøet, sier Lone.

Lone skal delta i den nyoppstartede klassen Nybegynner voksen. hun forteller at avgjørelsen om å delta kom da datteren Ingebjørg bestemte seg for å delta.

– Vi skal jo til Førde uansett, så da kan jeg like så godt delta selv. Men så må jeg jo si at hvis Ingebjørg skal delta, kan jeg ikke være noe dårligere selv.

Også minstemann Åsmund er ivrig skytter, men han er derimot for ung til å delta i år.

– Men han kommer nok til å bli med til neste år, avslutter Skoglund Nakjem.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags