Her finner Kristian og Henrik den første av hundre stolper

I GANG: Kristian (10) og Henrik Kaupang Lye registrerer den første av hundre stolper i Stolpejakten i Larvik og Stavern.

I GANG: Kristian (10) og Henrik Kaupang Lye registrerer den første av hundre stolper i Stolpejakten i Larvik og Stavern. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Stolpejakten i kommunen er i gang – og i år er det dobbelt så mange stolper å finne som i fjor.

DEL

Klokken 18.00 onsdag kveld gikk startskuddet for årets stolpejakt, og den hadde ikke vart i mange minutter før Kristian (10) og Henrik Kaupang Lye (14) hadde startet jakten.

Riktignok var den første også den enkleste å finne, for den sto i Pumpeparken der Larvik OK delte ut kart og info, men sankingen var like fullt i gang.

– Jeg tok alle i fjor, så jeg skal prøve å gjøre det samme i år, sier Henrik.

Hundre stolper i Larvik og Stavern

Da får han imidlertid en dobbelt så stor jobb som i fjor. Da var det 50 poster i Larvik by. Nå er den utvidet med 50 til i Stavern. Og hvis man skulle lure på det, er postene i Larvik by ulike fra de i fjor.

– I fjor var det over 1400 som tok minst én stolpe, og det var mange hundre som tok alle. Så dette er noe folk er giret på, sier Per Olav Gulbrandsen i Larvik OK, som sier at målet er at det antallet blir overgått i år med god margin.

– Man kan bli godt kjent i Larvik og Stavern om man tar alle?

– Ja, definitivt. Da kommer man steder man aldri har vært før. I tillegg er det kulturhistorisk år i år, så vi har plukket ut en del kulturminner og i appen får folk litt info om de ulike stedene.

Registreres i app

Det mest vanlige er å bruke appen «Stolpejakten» for å registrere stolpene man har funnet ved hjelp av en QR-kode. I appen får man info om hvor stolpene befinner seg, og fargen på stolpene indikerer – på samme måte som i slalåmbakkene – hvor vanskelig det er å finne posten. Men det finnes også muligheter for å få fysisk kart og registrere postene manuelt.

– Postene er lett tilgjengelige i halvveis urbane områder og små skogområder, sier Gulbrandsen.

Stolpene kommer til å bli liggende ute til november, så man har hele sommeren og høsten på seg for å samle de man trenger.

– Hele greiene er friskvernstiltak, få folk ut og i form. Vi bruker mange kommunale plasser til å henge opp stolpene, og de har hjulpet oss til å komme med forslag til hvor de kan stå, sier Gulbrandsen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags