Akrobatisk gymnastikkfestival

«HIGH SCHOOL MUSICAL»: Turnerne fikk knappe to dager til å lære seg koreografien til avsluttnings-showet søndag. Her med Kaja Harestad fra Holmestrand i front.

«HIGH SCHOOL MUSICAL»: Turnerne fikk knappe to dager til å lære seg koreografien til avsluttnings-showet søndag. Her med Kaja Harestad fra Holmestrand i front. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

I helgen var over 500 turnutøvere fra hele fylket samlet i Larvik for å gjennomføre årets gymnastikkfestival.

DEL

I år arrangerte Sem turnforening årets gymnastikkfestival i Larvik. I Farrishallen måtte turnere i alderen 7 til 18 år jobbe hardt for å få på plass koreografien til årets avslutningsshow, som skulle framføres allerede på søndag.

– Det er et hardt tidsskjema de har vært igjennom, forteller arrangementsansvarlig Liv Hotvedt fra Sem IF.

LES OGSÅ: Jørn Lier Horst nominert til internasjonal krimpris

SPREK: Selv i en alder av 52 har Liv hotvedt ingen problem med å holde Jesper Fevang på skuldrene.

SPREK: Selv i en alder av 52 har Liv hotvedt ingen problem med å holde Jesper Fevang på skuldrene. Foto:

Turnere fra hele Vestfold

I løpet av helgen fikk utøverne trene både på akrobatikk, Parkour, luftbane, cheerleading og partnerstunt sammen med kvalifiserte instruktører fra Stag og Sem.

– I alt hadde vi turnere fra 11 forskjellige turnforeninger i Vestfold her i helgen. Her trente de på tvers av turnforeningene, noe som gjorde til at vi på enkelte tidspunkt hadde over hundre turnere som trente i Farrishallen samtidig, forteller Hotvedt.

Temaet for årets avslutningsforestilling var «High School Musical», den populære sang- og dansefilmen fra 2006 med blant andre Zac Efron og Vanessa Hudgens i hovedrollene. I tillegg til avslutningsforestillingen, hadde også hver enkelt forening sin egen oppvisning søndag

– Alle turnforeningene har trent hardt både mot avslutningsforestillingen og sine egne oppvisninger. Vi kaller opplegget «Lær på stedet».

LES OGSÅ: Gull, Tårer og en verdig avskjed

POPULÆR: Linda Tran fra «Gemini Crew» var populær blen utøverne i Arena på søndag.

POPULÆR: Linda Tran fra «Gemini Crew» var populær blen utøverne i Arena på søndag. Foto:

Tredje år som instruktør

Det ble litt hektisk for enkelte av deltakerne. Enkelte måtte lære seg koreografien til både tre og fire oppvisninger på den korte tiden.

Hotvedt selv har drevet med turn i lang tid og startet turn-karrieren allerede i en alder av 3. På instruktørsiden har hun alliert seg med Jesper Fevang fra Stags turngruppe.

– Dette blir vel tredje året jeg er instruktør under gymnastikkfestivalen.

– Før det deltok jeg så å si hvert år som utøver, forteller Fevang før han enkelt klatrer opp på skuldrene til Hotvedt for et bilde.

STAG: Her står turnerne fra Stag klar til søndagens innmarsj. Fra venstre: Emilie Ekenes, Maren W. Heieren, Jenny M. Solheim, Linnea I. Flenstad

STAG: Her står turnerne fra Stag klar til søndagens innmarsj. Fra venstre: Emilie Ekenes, Maren W. Heieren, Jenny M. Solheim, Linnea I. Flenstad Foto:

Overraskelse

Søndagens show var, som forventet, en akrobatisk og imponerende affære. Alle de 11 turnforeningene framviste sin egen rutine på ti minutter hver før det ble en storslagen fremføring av sang og dans fra «High School Musical».

Som en overraskelse for turnutøverne, fikk de også en oppvisning fra Tønsbergsduoen Linda Tran og Hedda Mevold som kom til finalen i Norske Talenter med dansegruppa «Gemini Crew».

– Det var en overraskelse vi har holdt på lenge og vi følte det ble en perfekt avslutning på festivalen, avslutter Hotvedt.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken