Dette er «Linka»s erstatter

NY TILVEKST: Jenny Osnes Græsholt tar turen fra Nordstrand til LHK.

NY TILVEKST: Jenny Osnes Græsholt tar turen fra Nordstrand til LHK. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Jenny Osnes Græsholt (26) blir Larvik Håndballklubbs første signering denne sesongen.

DEL

Med Linn Jørum Sulland til Györ og Linn-Kristin Riegelhuth Koren ute med graviditet, var LHK avhengige av å hente inn friskt blod utenfra for å dekke behovene på høyresiden neste sesong.

Nå er første spiller på plass. Græsholt tar turen til Larvik fra Nordstrand, hvor hun har spilt hele sin seniorkarriere.

LES OGSÅ: Vil erstatte både «Linka» og Sulland

– Det har ikke helt gått opp for meg enda, sier Græsholt.

– Jeg har hatt lyst til å gjøre noe nytt en stund, men har ikke fått det rette tilbudet. Jeg ønsker å utfordre meg selv, og det får jeg absolutt gjort her. Det blir veldig spennende og jeg gleder meg skikkelig, sier Græsholt.

Store sko å fylle

Det er imidlertid ingen hvem som helst hun skal erstatte. Riegelhuth Koren står med drøssevis av landskamper, og ble kåret til beste høyrekant i Champions League denne sesongen. Det er en utfordring Græsholt ser fram til.

Les også: «Linka» har rundet 3.000 LHK-scoringer

– Jeg vil være så god jeg bare kan og prestere så godt som mulig. Jeg håper å bidra litt til å fylle hullet etter «Linka». Det er vel ingen som forventer at jeg skal ta over, så det er bare å kline til og gjøre så godt man kan, sier hun.

Når Græsholt blir bedt om å beskrive seg selv som spiller, forteller hun at det i alle fall ikke skal stå på innsatsen.

– Jeg er veldig glad i å spille håndball og blir veldig engasjert. Jeg er litt aggressiv og lever meg inn i kampen – det har jeg i alle fall fått tilbakemeldinger på! sier hun og ler.

– Har gått fort

Sist sesong scoret hun pene 88 mål på 20 kamper for Nordstrand, i en sesong hvor Oslo-klubben endte på niendeplass. Hun var høyrekant på årets lag i eliteserien i 2013/14-sesongen.

Østlands-Posten har i flere saker nevnt Græsholt som en aktuell kandidat for høyrekanten, men da vi snakket med henne før nyheten om Riegelhuth Korens graviditet ble kjent, sa hun at hun ikke visste noen ting. Siden det har mye skjedd.

LES OGSÅ: Bare Sulland "må" erstattes

– Jeg fikk en telefon da det ble kjent at «Linka» var gravid. Det har gått fort etter det, sier hun.

Hun er klar over at steget fra deltidsspiller i Nordstrand til fulltidsspiller for en av verdens beste klubber er stor.

– Nivået blir den største forskjellen, men det er også noe av det jeg gleder meg aller mest til: Å være på trening, strekke seg og bli utfordret hver dag. Det vet jeg at jeg blir her, sier Græsholt.

Fornøyd trener

For trener Tor Odvar Moen betyr det at en av de mest prekære posisjonene er på plass før neste sesong. Han er godt fornøyd med valget av erstatter til Riegelhuth Koren.

– Jenny har kanskje vært den beste høyrekanten i landet som ikke har fått noe særlig med landskamper de siste årene. Hun har prestert på et høyt nivå hele tiden i Nordstrand og kanskje vært deres beste spiller, sier Moen.

– Når det først ble som det ble med «Linka» ute var det veldig ålreit at vi fikk muligheten til å hente Jenny, for jeg tror hun har muligheten til å utvikle seg i det miljøet hun kommer til.

Må godkjennes i forkant

På grunn av den økonomiske krisen LHK nylig kom ut av er klubben avhengig av å få alle overganger godkjent i forkant av Norges Håndballforbund. Moen ønsker seg nok en spiller som kan bekle en av plassene på høyresiden.

LES OGSÅ: Sulland til Györ

– Vi har som mål å løse situasjonen på høyresiden i første omgang. Vi har bedt om noe (fra forbundet), og det har vi fått godkjent. Vi vet hva vi får lov til, men ting må komme på plass, sier Moen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags