Alma møter gamleklubben: – Jeg angrer ikke på valget

MØTER GAMLEKLUBBEN: Det er ikke så mange tidligere lagvenninner i LHK, men onsdag møter Alma Hasanic Grizovic i alle fall klubben som var hennes arbeidsgiver i fire år.

MØTER GAMLEKLUBBEN: Det er ikke så mange tidligere lagvenninner i LHK, men onsdag møter Alma Hasanic Grizovic i alle fall klubben som var hennes arbeidsgiver i fire år. Foto:

Skal Larvik HK få med seg poeng fra toppkampen mot Storhamar, må de overliste sin tidligere sisteskanse, Alma Hasanic Grizovic.

DEL

– Jeg gleder meg veldig, og jeg tror det blir en tøff og jevn kamp, spår Hasanic Grizovic før onsdagens toppkamp i Boligpartner Arena.

I sommer skiftet 28-åringen beite etter fire år i Larvik Håndballklubb. LHK ønsket å ha med seg den montenegrinske landslagsspilleren videre, men da kontraktstilbudet til slutt kom, hadde keeperen kommet så langt i forhandlingene med Storhamar at det ble et klubbskifte.

Les også: Alma valgte Storhamar

Det er et valg hun ikke angrer på i dag. Storhamar var regnet som et av topplagene før sesongstart, og etter ti serierunder har ikke hedmarkingene gjort forhåndstipsene til skamme. Laget ligger kilt mellom Vipers og LHK på en andreplass – og Alma er klubbens førstevalg mellom stengene.

– Jeg trives veldig godt. Det er annerledes etter å ha vært fire år i Larvik. Jeg trivdes der også, men jeg er positivt overrasket over Storhamar og det er en fin klubb. Den største forskjellen er at jeg har fått mer ansvar, og jeg angrer ikke på valget jeg tok.

Nøkkelkamp i toppstriden

Det er lenge siden sist det var så tett i toppen av norsk kvinnehåndball som denne sesongen. To poeng skiller topp tre, men med Vipers som det førende laget har verken Larvik HK eller Storhamar råd til å avgi mange flere poeng. Det som er sikkert er at vinneren av oppgjøret onsdag fremdeles har alt i egne hender, mens det tapende laget vil være avhengig av hjelp.

Les også: VM-debutanten blir i LHK til 2020: – Trives veldig godt i klubben og byen

– Man må vinne for å henge med. Vi har gått på smeller, Larvik har gått på smeller og Vipers har gått på en smell, så det er veldig åpent, sier Hasanic Grizovic.

Halvannen måned uten kamp

Larvik Håndballklubb er allerede godt i gang med del to av sesongen. De har spilt to kamper siden VM-pausen: Først uavgjort mot Vipers etter en imponerende opphenting på tampen, før de i helgen tok en enkel seier i EHF-cupen da flere nøkkelspillere fikk hvile.

For Storhamar er det annerledes. De har ikke spilt en offisiell kamp siden 19. november, da de gikk på et tap borte mot Fredrikstad. Hasanic Grizovic tror det kan være en fordel for LHK å ha fått beina i gang igjen.

– Det er godt for Larvik å ha spilt to kamper og kommet i gang igjen, så vi blir nødt til å omstille etter en lang pause, sier Alma.

– Hvem vinner på onsdag?

– Jeg håper det blir oss, men det kommer til å bli skikkelig tøft.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags