Dansk motstand for LHK i EHF-kvartfinalen

TIL DANMARK: Mari Finstad Bergum og Larvik HK møter Viborg i kvartfinalen i EHF-cupen.

TIL DANMARK: Mari Finstad Bergum og Larvik HK møter Viborg i kvartfinalen i EHF-cupen. Foto:

Larvik HK må slå Viborg for å ta seg til semifinalen i EHF-cupen. Der kan de møte Vipers.

DEL

Kvart- og semifinalene i EHF-cupen ble trukket i Wien tirsdag formiddag, og det var daglig leder i Larvik HK, Bjørn Bjune, som sto for trekningen.

LHK ble trukket mot danske Viborg. Det betyr et møte mellom to eneste gjenværende lagene i EHF-cupen som tidligere har vunnet Champions League. Tor Odvar Moen og LHK gikk helt til topps i den gjeveste turneringen i 2011. Viborg har vunnet hele tre ganger: i 2006, 2009 og 2010.

– Det er et klassisk oppgjør mot et lag vi har hatt mange harde fighter mot, selv om begge lagene er ganske fornyet siden det smalt sist. Begge lag føler nok at de har en sjanse, men vi ser på dette som en mulighet til å ta seg til en semifinale, sier Moen.

For klubbene har møtt hverandre en rekke ganger tidligere, da fortrinnsvis i Champions League. Sist det skjedde var i hovedrunden i 2014/15-sesongen, og da vant LHK greit både hjemme og borte. Kampen i Boligmappa Arena ble nærmest en farse: Skadeproblemer gjorde at Viborg kom til Larvik med kun seks utespillere, og et rødt kort gjorde at reservekeeperen måtte avslutte kampen som kantspiller.

– God trekning sportslig og økonomisk

Viborg sikret seg andreplassen i EHF-gruppa bak den tyrkiske overraskelsen Kastamonu med en 29-26-seier mot Byåsen i siste kamp. I hjemlig serie ligger Viborg på en femteplass, og er fortsatt med i kampen om andreplassen.

– De har ikke gitt oss noen ren pekepinn på hvor sterke de er. De har gått fra å tape hjemme mot Kastamonu til bra resultater andre steder. De har vært veldig variable, også i seriespillet, sier Moen.

– Vi anser det som en god trekning, både sportslig og økonomisk. Det er greit å slippe en tur til Romania eller et kjedelig dobbeltoppgjør mot Vipers. Det får vi eventuelt ta i semifinalen, sier Moen.

For dersom Larvik HK skulle ta seg forbi danskene, kan det bli norsk motstand i semifinalen. Der venter nemlig vinneren av kampen mellom Brest Bretagne og Vipers.

LHK åpner borte

Emilie Christensen fortalte etter helgens kamp mot Zalau at hun helst ville møte Viborg i kvartfinalen, og hun fikk dermed ønsket sitt oppfylt. Hun ville unngå norsk motstand og også ha en relativt kort reisevei.

– Jeg har ikke lyst til å spille mot et norsk lag, og så kunne jeg kanskje tenkt meg at reiseveien er noenlunde ålreit. Viborg er vel en toer? Det kunne vært kult å bryne seg på, sa Emilie.

Les også: Emilie tok ansvar da LHK slet: – Vi står sammen og jubler for hverandre, og det kan faktisk snu håndballkamper

Siden Larvik Håndballklubb vant sin gruppe, åpner de med bortekamp i kvartfinalen, før returoppgjøret i Boligmappa Arena den andre helgen i mars.

Trekning EHF-cupen

Kvartfinaler:

Handball Club Lada - SCM Craiova
Brest Bretagne Handball - Vipers Kristiansand
Larvik HK - Viborg
Kastamonu Belediyesi - HC Zalau

Semifinaler:

Kastamonu/Zalau - Lada/Craiova
Larvik HK/Viborg - Brest Bretagne/Vipers

Kvartfinalene spilles de to første helgene i mars. Semifinalene spilles helgene 7.-8. april og 14.-15. april.

Avslutter hektisk kampprogram mot Glassverket

Men før EHF-kvarten venter hjemlig motstand, og det starter allerede onsdag borte mot Glassverket. Drammenserne er soleklar jumbo i eliteserien uten poeng til nå, og i det motsatte oppgjøret før jul vant Larvik HK enkelt 36-12. Da holdt Guro Rundbråten buret rent mot gamle lagvenninner i hele 23 minutter i strekk.

Les også: LHK slapp ikke inn på 23 minutter i storseier

Kampen er for øvrig Larvik Håndballklubbs tolvte siden nyttår. Etter Glassverket venter imidlertid et to uker langt avbrekk før Byåsen er neste motstander.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags