Når man vet at Larvik Håndballklubb i dag har litt over 300 betalende medlemmer, er det et ganske ambisiøst prosjekt LHK-kapteinen har dratt i gang.

– Det er et hårete mål, men er ikke det litt av greia da? Vi må jo prøve å få til noe som kan utgjøre en liten forskjell, sier Gro.

– Alle i klubben har blitt utfordret til å verve ti nye medlemmer hver, og for meg var ikke det vanskelig. Jeg har heller ikke tenkt å nøye meg med det. Jeg tror absolutt ikke det er et uoppnåelig mål.

Mandag fortalte styreleder Harald Gaupen og nestleder Oddbjørn Hagen at de trenger å få inn anslagsvis tre millioner kroner i løpet av vinteren og våren for å kunne fortsette satsingen som i dag. Med en pris på 350 kroner for et medlemskap skjønner man at det ikke er det som kommer til «å redde skuta». Men det er da heller ikke Gro Hammerseng-Edins motivasjon bak stuntet.

Les også: Trenger tre millioner for å opprettholde satsingen

Les også: Orientering fra Larvik Håndballklubb

Har pratet om det lenge

– Det er en måte å vise at man støtter klubben på, uten å måtte ut med så stor sum. Det blir litt symbolsk, at man ønsker å være på lag. Men 1.000 nye medlemmer som hver betaler 350 kroner blir da også litt penger, påpeker hun, og forteller at man i stor grad vil ta i bruk sosiale medier til rekrutteringen.

Det vil imidlertid også bli satt i gang spesielle tiltak i Arena i forbindelse med Champions League-kamper. I tillegg vil du fort kunne oppleve at LHK-spillerne står på stand på Nordbyen en lørdag.

– Selv om det nå er en passende anledning å gjøre dette, har både spillere og andre i klubben i lengre tid snakket om at dette er noe vi bør gjøre noe med. Vi er tross alt en stor håndballklubb, og har vært et flaggskip i norsk håndball i 20 år, sier Gro.

Les også: Kan Larvik HK rakne fullstendig?

Les også: – Vi er knust, skuffet og sjokkert

Usikker på kampformen

Som i kveld leder laget ut til det som har blitt hausset opp som en seriefinale. Etter at Vipers etter jul tapte for Glassverket, er nok imidlertid det i beste fall en halvsannhet.

Like fullt, en seier i kveld vil parkere litt kjepphøye sørlendinger ganske ettertrykkelig på tabellen. Og det erkjenner Gro i så fall vil smake godt.

– Vi møter en av våre argeste konkurrenter som ønsker å vippe oss vekk fra tronen. Det gjør oss veldig sugne. De har snakket veldig mye, men de må også leve opp til ordene, sier Gro før møtet i det som igjen blir i et fullsatt Aquarama.

Lagene møttes som kjent også i høst, da i NM. Det endte til slutt med seksmålsseier til LHK. Trener Tor Odvar Moen er kjenner dog at han er litt spent før kveldens kamp.

– Vi har ikke spilt så mange kamper i det siste, og det var merkbart i NM-finalen. Der slet vi litt med timingen, sier han.

Mandag stilte Gjerpen opp slik at LHK-spillerne fikk litt matchtrening.

– Det er viktig å få kamptempo i kroppen, sier Moen, som ikke er så sikker på at det betyr så mye at LHK vant oppgjøret i høst.

– Det ga oss selvtillit, og det er fint å ha med seg inn mot denne kampen. Samtidig hang Vipers lenge med, så kanskje hadde de en positiv opplevelse, spør LHKs trener.

– Uansett skal det bli gøy å spille i en hall uten et ledig sete. Så satser vi på at det blir gøy å reise derfra også.

Mens Kristine Breistøl, som sto over NM-finalen, skal være klar til kveldens oppgjør, nærmer også de nybakte mødrene seg spill igjen. Nærmest er Alma Hasanic som er tilbake i full trening.