Administrasjonssjef og controller Torunn Dolven bekrefter at det å arrangere seriekamper er langt fra noe stort overskuddsprosjekt.

– Vi er vel heldige hvis vi dekker inn kostnadene, mener hun.

Hun trekker fram et eksempel på en kamp fra høstsesongen.

– Da gikk vi sju tusen kroner i pluss. Kiosksalget var på 13.000, før vareinnkjøpet er trukket fra. Billettsalget er på fem tusen kroner. På kostnadssiden har vi leie av hallen på rundt 5.500 kroner den kampen og i tillegg leide vi inn dugnadshjelp for seks-sju tusen kroner, forteller administrasjonssjefen.

Stort verdibidrag

Fra dugnadsgjengens frivillige innsats for klubben kan hun regne seg fram til at rundt 60 personer legger ned cirka fire timer i snitt hver. Det tilsvarer 240 arbeidstimer, som har en betraktelig verdi alt ettersom hvilken timepris man legger til grunn. Beskjedne 150 kroner timen tilsvarer da en verdi på 36.000 kroner, som ville ført kampen solid i minus om klubben skulle betalt for hjelpen de får.

– Dugnadsgjengen redder kampregnskapet vårt uten tvil, understreker Dolven.

Ironisk nok er det stikk motsatt tilfelle hver gang Larvik HK spiller bortekamper, for da trekker som regel motstanderne fulle hus og har sin festkveld i hallen.

– Ja, det er ikke tvil om at Larvik-kampen er vår mest lukrative i løpet av sesongen, sier salg- og markedssjef i Vipers, Jan Erik Kittelsen.

Lite spenning

Sørlendingene hadde en festkveld forrige uke hva gjelder arrangement og folk, selv om det på banen ble braktap.

– Kampen mot Larvik vet vi blir fullt hus, og denne gang var den nærmest utsolgt et par dager i forkant. Vi solgte lite i døra, som jo er tradisjonen på håndballkamper.

Administrasjonssjef Dolven mener det er en faktor å tenke på at LHK tross alt spiller i store Arena Larvik. Med 4.500 plasser sier det seg at det krever noen timers arbeid å få det fra å være en gymsal til en håndballarena.

– Spenningen i seriesammenheng jobber vel heller ikke på vår side når jentene er i den klassen de er i, sier Dolven som naturligvis slett ikke ønsker endring på lagets sportslige nivå.

Selv om gjestene fra Oslo har fått sving på håndballformen spørs det om ikke Nordstrand fremdeles har et stykke igjen til å slå Larvik HK. Laget er for øvrig det siste som vant mot Larvik HK i serien. Det skjedde tilbake til 18. april 2001.