Gå til sidens hovedinnhold

Risikerer å måtte trekke seg fra Champions League

Slutt etter 44 nasjonale og 3 internasjonale titler?

Artikkelen er over 6 år gammel

Larvik HK trenger fem millioner kroner før 20. februar for å kunne fullføre sesongen. Se videointervju med styreleder.

Klubbens økonomiske situasjon er langt verre enn først antatt. Uten ekstern økonomisk hjelp risikerer Larvik HK å opphøre fra 20. februar. Den suverene håndballgiganten på kvinnesiden i Norge kan i verste fall måtte trekke seg fra alle turneringer.

Derfor har man nå henvendt seg til støttespillere og sponsorer, og ber om hjelp til å få inn minst fem millioner kroner «for å permanent stabilisere den økonomiske situasjonen» som det heter i et brev som er sendt ut.

Kan måtte trekke laget

Styreleder Thor Edvard Mathisen forteller at årsakene til situasjonen skyldes feilsatsing på Jippi Lekeland, for høye driftskostnader i forhold til inntektene, sviktende inntekter og dårlig økonomisk styring.

Nedgang i inntekter står i skarp kontrast til tidenes publikumstall i Champions League i høst.

- Det føles som at den økonomiske ledelsen har vært fryktelig amatørmessig?

- Ja, det er ikke noe tvil om at vi ikke har vært gode nok, svarer Mathisen til ØP.

Han sier de har et håp om å få inn fem millioner slik at klubben fortsatt skal kunne eksistere med normal drift utover mot sommeren.

- Hvis man ikke lykkes, betyr det i verste fall at man ikke kan fullføre sesongen?

- Det betyr det, sier styrelederen.

- Er det mulig å redde klubben?

- Ja, hvis ikke hadde jeg ikke vært med videre nå for å prøve gjøre tiltak.

Hvis klubben ikke reddes kan det bety at stjerner som Nora Mørk, Gro Hammerseng-Edin og Anja Hammerseng-Edin vil stå uten en klubb å spille for om kort tid.

Har kostnadskutt klare

I høst fikk klubben innvilget et ansvarlig lån på fire millioner kroner fra Larvik kommune. Dette har gått med til å dekke feilrapporteringer i inntekter og kostnader som man tidligere har avdekket.

Nå er det åpenbart at problemene har vært langt større enn som så, men Mathisen bedyrer at det ytterligere behovet for penger ikke har vært oppdaget før etter nyttår.

I henvendelsen til støttespillere og sponsorer skriver man at dersom man lykkes i å innhente de fem millionene foreligger det også et konkret kostnadsprogram som vil redusere kostnadsnivået i klubben med minimum tilsvarende beløp, altså fem millioner kroner, i 2015.

- Vi går ut til alle som har et hjerte for Larvik HK i distriktet og eksisterende sponsorer, samt andre som føler at Larvik HK betyr mye for Larvik og distriktet. Det er en veldig alvorlig situasjon som vi har kommet opp i og som styret også sitter midt inni, sier Mathisen.

Må slanke stallen

Blant konsekvensene framover vil noe også gå utover laget i form av en slanking av stallen. Styreleder Mathisen medgir at utgiftene til spillergruppa er for høy i forhold til det klubben klarer å betjene nå, selv om han ikke føler seg som rett man til å svare utredende på dette.

- Vi snakker med sport om dette og ønsker fremdeles å beholde de sportslige ambisjonene. Det er vi trygge på at Ole Gustav (Gjekstad) og Tor Odvar (Moen) skal hjelpe oss med.

Kommentarer til denne saken