Takket være Olsok ble det flagget i hele Indre Havn, og omkringliggende områder, men det kunne likeså være til heder for de 60-talls seilere som hadde tatt turen til Larvik.

Larvik Seilforening hadde fått i oppdrag av NSF å gjennomføre cirka 40 regatter, innenfor to dager, hver av 12-15 minutters varighet, med kontinuerlige klubb-bytter, fra båt til RIB, og omvendt.

Fem båter skulle besettes før nytt startsignal ble gitt, og alt av tvister ble fastsatt ute på vannet.

Komplimenter i kø

– Vi var ikke i tvil, da Larvik Seilforening la inn en søknad om å være arrangør av vår nye klubbkonkurranse, uttaler prosjektleder for den ferske ligaen, i regi av Norges Seilforbund, Magnus Hedemark.

– Larvik har alt som skal til for at dette blir en stor suksess, fremholder Hedemark, hvor han særlig la vekt på at selve regattene var så nær land som her i Larvik.

Larvik har dessuten alle fasiliteter som trengs innenfor et snevert område, understreker han.

– At Larvik kan arrangere store regatter, har vi god erfaring med, så den biten er vi ikke engstlige for, i det hele tatt, var hans bastante påstand.

Les også: Nye spillere fikk prøvd seg - men Fram ble knust etter alle kunstens regler

Permanent

– Nå har vi vært i Oslo, og i Sandefjord, men ikke til forkleinelse for noen, bør Larvik kunne bli fast arrangør av denne nye klubbkonkurransen, utbasunerer Hedemark.

Norges Seilforbund har i lkhet med mange store seilnasjoner gått inn for den nye kjølbåten, J/70, som de leier ut til arrangørstedene.

I helgen var 15 klubber med fire besetningsmedlemmer i hver båt, men denne helgen var det «bare» 2. divisjonsklubbene som var i aksjon. Men neste helg skal Larvik Seilforening ut i bølgene, og etter to fulle regatter ligger klubben totalt på en trygg 5. plass i den gjeveste divisjonen, med muligheter for ytterligere avansement. Moss leder i 1. div, tett fulgt av KNS, men etter at Larvik har gjort jobben neste helg, er det «finale» i Moss i midten av september. Av de 15 klubbene i hver divisjon rykker fire klubber opp eller ned, og nye klubber får så anledningen til å «stjele» plassen fra de dårligst plasserte klubbene i 2. divisjon, Vinneren av 1. divisjon får æren av å representere Norge i Champions Sailing League, der Norge med KNS (Oslo) alt sikret seg en tittel i fjor. Larvik har jo god erfaring med CL, så kanskje Dag Rune Wiksten & co. kan lage vei i vellinga. Risør og Askøy (Bergen) kniver om førsteplassen i 2. divisjon, men dette kan fort forandre seg.